7 Provinciale kampioenen bij Kape

Het “Provinciaal Kampioenschap Alle Categorieën” werd voor de Kapelse atletiekclub KAPE een echte voltreffer. Kort samengevat : twee dagen atletiek in Brasschaat en Herentals leverden 7 x goud op. Renée Eykens en Saraya Richter haalden een dubbele provinciale kampioenstitel, de andere KAPE-atleten zorgden nog voor 5 zilveren en 4 bronzen medailles extra.
Bij de cadetten-meisjes opende Merel Folens in Brasschaat de medailledans met een tijd van 49”90 én de provinciale titel op de 300 m horden. Bij het hoogspringen met 1 m 53 en het hinkstapspringen met 9 m 95 voegde ze er nog een zilveren plak aan toe. Clubgenote Nel Van Ermengem deelde met een sprong van 8 m 81 een plaatsje op het podium bij het hinkstapspringen. Zij ging voor de bronzen medaille. Renée Eykens had zich op de eerste dag met de 400 m ingeschreven voor een eerder ongewoon nummer. Met een schitterende tijd van 58”97 werd ze ruim afgescheiden provinciaal kampioen. Een dag later in Herentals kwam ze uit op haar topnummer. En ook op de 800 m knalde ze met een knappe chrono van 2’13”57 naar het hoogste podiumplekje en naar een dubbelslag als provinciaal kampioen.

Bij de scholieren-jongens vielen er twee bronzen medailles te rapen. Brent Van Steenbrugge mocht met 10 m 20 bij het hinkstapspringen op de derde podiumtrede en Yannik Stevens deed hem dat na in de 110 m horden met een tijd van 16”71. Bij de seniors-dames scoorde Laura Bonte tweemaal. Op dag 1 in Brasschaat werd ze met een tijd van 68”38 provinciaal kampioen op de 400 m horden. Op dag 2 in Herentals kwam ze op de 100 m als reekswinnaar in 12”87 door het lint. Met een identieke tijd werd ze 2de in de finale, goed voor alweer een zilveren medaille.

De KAPE-juniors – zowel bij de dames als bij de heren – zorgden voor een ruime medailleoogst. Saraya Richter zorgde in de zonnige Kempen voor een dubbelslag. Bij het discuswerpen werd ze met 33 m 59 provinciaal kampioen. Dit kunstje deed ze nog eens over bij het kogelstoten. Haar kogel landde na 10 m 83, goed voor een tweede gouden medaille. Liesse Himpens zorgde met een tijd van 26”82 op de 200 m voor een zilveren medaille en op de baanronde – de 400 m – kwam Maïté Bultheel met 63”53 uit op een 3de plaats en brons. De heren konden uiteraard niet achterblijven. Op zijn vertrouwde 400 m horden liep Stef Vanhaeren met 51”72 probleemloos naar het goud. Met deze tijd dook hij vlotjes onder de limiet voor het Europees Kampioenschap Junioren in het Estse Tallinn. Reinout Folens voegde er bij het verspringen met 5 m 84 nog een zilveren medaille aan toe.

De balans van twee dagen jagen op medailles was overtuigend : 7 x goud, 5 x zilver en 4 x brons was een knappe opener van het outdoorseizoen door de KAPE-atleten.