Natuurbeheerplan en toegankelijkheidsregeling Ertbrandbos

KAPELLEN – Natuurpunt heeft een natuurbeheerplan type 4 gemaakt voor het Ertbrandbos. Dit plan gaat uit van het streven naar een ‘hoogste natuurkwaliteit’. De beheerder streeft over de volledige oppervlakte van het gebied naar één of meerdere natuurstreefbeelden.

Type 4 duidt op het voldoen aan het toetsingskader voor ‘natuurreservaat’. Het schepencollege van Kapellen heeft kennis genomen van dit ontwerp natuurbeheerplan en heeft geen specifieke opmerkingen geformuleerd. Voor de toegankelijkheidsregeling heeft het college wel enkele zaken opgemerkt.
Momenteel worden in het ontwerp enkel wandelaars en wandelaars met hond aan de leiband op een beperkt aantal paden in het Ertbrandbos toegelaten. De bestaande paden zijn niet toegankelijk voor paarden/ruiters, maar ook niet voor fietsers.
Het schepencollege is wel degelijk vragende partij voor een fietsverbinding (niet verhard) tussen de Oude Galgenstraat en de Klinkaardstraat die ook aansluit op het fiets- en wandelpad aan de noordzijde van de Antitankgracht en de toekomstige fietsverbinding Putte-Kalmthout aan de Klinkaardstraat.
Er werden dan ook concrete vragen gesteld over een tweede verbinding door het bos; de optie van een toegang via de terreinen van Van Wellen en het huidige fietstracé tussen de Klinkaardstraat (wijk Paasbloemlaan) en het Kooike (noordzijde Antitankgracht).

©gemeente Kapellen

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Eén reactie

  1. die fietsverbinding is een heel,heel goed idee ,want alleer de klinkaardstraat een veilig fietspad heeft,dat gaat toch nog jaren duren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder