Nadat auto van bewoner beschadigd werd neemt burgemeester maatregelen tegen pokémonjagers

Kos van Aerde kreeg zelfs VTM op bezoek om, samen met burgemeester Geeraerts en Antoinette Pecher de klachten van de bewoners te verwoorden.
Jos van Aerde kreeg zelfs VTM op bezoek om, samen met burgemeester Geeraerts en Antoinette Pecher de klachten van de bewoners te verwoorden.

Lillo poke van aerde DSCN5361 Lillo poke van aerde DSCN5359
Burgemeester Bart De Wever wil af van de Pokémon-rage in het vestingdorp Lillo. Hij neemt daartoe de nodige maatregelen en wordt daarin bijgetreden door districtsburgemeester Carl Geeraerts. Zo moeten toezichters in burger o.a. bezoekers die hun (groot) gevoeg doen (onder meer in de speeltuin) wildplassers en foutparkeerders op heterdaad betrappen. Zij krijgen een gasboete.
De meeste bewoners zijn het nu meer dan beu. Zij beginnen zenuwachtig te worden. Sommigen zijn tijdelijk verhuisd of voor een paar maanden met vakantie gegaan. Woensdag 31 augustus kwam het tot een incident, waaraan de politie te pas kwam. Toen bewoner Jos van Aerde met zijn wagen door de opeengepakte “jagers” wilde rijden en bij wijze van waarschuwing toeterde, werd een pokémonzoeker woedend. Hij begon te schoppen tegen de auto van Van Aerde, wat krassen en kleine blutsen opleverde. Van Aerde hield zich kalm, stapte uit en waarschuwde de politie die pv kwam opmaken. Intussen bedreigde de Pokémonjager de bewoner met de woorden “we zullen je wel krijgen”. Hij schreef de nummerplaat op en maakte een foto van de wagen. De enigszins onthutste Van Aerde is van plan zijn auto tijdens de komende nacht te bewaken. Hij waarschuwde ook districtsburgemeester Carl Geeraerts die ter plekke kwam. Geeraerts schaarde zich achter de maatregelen die de Antwerpse burgemeester De Wever intussen afkondigde en die een absolute nultolerantie inhouden: wildplassen, afval weggooien, gevoeg doen op openbare plaatsen, auto verkeerd parkeren, nachtlawaai veroorzaken en ‘s nachts met kleine kinderen rondlopen, zullen worden beteugeld met gasboetes.
Antoinette Pecher, eveneens bewoonster van Lillo, had een nieuwe klacht: “Het is hier niet meer houdbaar”, zei ze. “Vuil, lawaai, drukte, dat niet alleen, nu komen hier ook nog ijskreemventers en verkopers van allerlei voedsel en dranken, de horeca concurrentie aandoen. Daar moeten ook maatregelen tegen genomen worden”, zei ze. (SDL)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder