Claude Marinower: “De mooiste Berenschool van het land”

 
-Beren-DSCN5337-(6)

Schepen Marinower noemde de school de “Mooiste Berenschool van het land”

[Not a valid template]
In Berendrecht is woensdag 31 augustus de nieuwe Berenschool geopend door schepen van Onderwijs Claude Marinower. “De school aan de Antwerpsebaan is nog net voor het begin van het nieuwe schooljaar klaargestoomd”, zei Andy Van der Heyden van Brebuild trots. Wij hadden nog de jongste dagen met een vijftigtal mensen gewerkt om alles gereed te krijgen”.
De nieuwe Berenschool heeft zo’n 8 miljoen gekost. ”Ik ben blij dat dit in ons district is geïnvesteerd”, zei burgemeester Carl Geeraerts, die samen met de schepenen Bartholomeeussen (pas grootvader geworden van een kleindochter Mirre), Aertssen en Sempels present was. De school omvat naast 6 kleuterklassen en 10 lagere schoolklassen ook extra plaats aan kinderopvang Neuze Neuze, de wijkafdeling van Academie Ekeren, Kind & Gezin en buurt- en sportverenigingen.
Directeur Karin Van den Brandt en divisiedirecteur Robert Scheltjens huldigen de campus mee in. Daarna kon iedereen het indrukwekkende en energiezuinige gebouw ontdekken via een plezierige rally. De opening groeide uit tot een waarachtig buurtfeest met rondleiding, animatie met o.m. springkastelen, goochelshow, optreden Academie, hapjes en dranken. Er was ook een interactieve muziekshow, initiatie handbal door Jespo en een diavoorstelling over de bouwwerken.
Schepen Marinower noemde de school “de mooiste Berenschool van het land”. Er zijn al 280 kinderen ingeschreven, zei de directrice. Er is plaats voor bijna 500. Wat er met de oude Berenschool (de “Jongensschool”) waar de kinderen uitzicht hadden op een wei met koeien, gaat gebeuren is nog niet zeker. Waarschijnlijk wordt zij door Vespa (vastgoeddienst van de Stad) verkocht. (sdl)
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder