Na millimeterspurt wint Britse Millie Couzens haar twee Kapelse Sprint

Het podium van de dames: vlnr.: Marith Vanhove, Millie Couzens en Kelly Druyts

KAPELLEN – De vijfde Kapelse Sprint werd een nagelbijter. Bij de internationale dames was het wachten op het resultaat van de fotofinish vooraleer de uitslag bekend was. Na beraadslaging van de jury werd de Britse Millie Couzens uitgeroepen tot winnaar. Met een verschil van enkele millimeters werd Marith Vanhove tweede en Kelly Druyts ging als derde over de finish. Voor Millie Couzens was het haar tweede opeenvolgende zege in Kapellen.

Met een internationaal deelnemersveld, en vijftig deelneemsters, was de vijfde Kapelse Sprint opnieuw een succes. Dit zowel betreffende deelneemsters als toeschouwers. Het werd een snelle wedstrijd met af en toe enkele uitvallen maar uiteindelijk stroomde het volledige peloton naar de aankomstreep op de Hoevensebaan.
Op zicht kon er geen winnaar genoemd worden. De fotofinish moest haar werk doen. Zelfs dan ontstond nog onzekerheid wie er juist gewonnen had. De wedstrijdjury hakte dan de knoop door en wees Millie Couzens (19) aan als winnaar. De Britse wielrenster, is actief op de weg, op de baan en in het veld. In november 2019 werd ze vijfde tijdens het Europees kampioenschap veldrijden bij de junioren in het Italiaanse Silvelle. Ze beloofde ook volgend jaar, op 30 juli, opnieuw in Kapellen aan de start te staan.

Winnares Millie Couzens kreeg de trofee uit handen van Koen Helsen, schepen van sport

Bij de heren waren er eveneens vijftig deelnemers. De Nederlander Rico Van Damme won voor Jeroen Eyskens en Jado Bleyenberg.

Het podium bij de heren: vlnr.: Jeroen Eyskens, de Nederlander Rico Van Damme en Jado Bleyenberg.


Tijdens de afsluitende receptie werd hulde gebracht aan wielerfenomeen Yvonne Reynders (86). Ze werd zevenmaal wereldkampioen, waarvan vier keer op de weg en drie keer op de baan. Onder luid applaus overhandigde burgemeester Dirk Van Mechelen (Open Vld) haar een ruiker bloemen.

wielerfenomeen Yvonne Reynders (86) kreeg een boeket bloemen van burgemeester Dirk Van Mechelen

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder