Na 20 jaar weer trekkertrek in Stabroek


Na bijna 20 jaar komt er op 27 mei weer een trekkertrek Aertssen in Stabroek. Het gaat om een wedstrijd met landbouwtractoren  die om beurten een sleepwagen voorttrekken waarvan het gewicht kan verhoogd worden al naargelang van het soort tractor (of trekker) dat hem aan een ketting voorttrekt.
De trekkertrek Aertssen ontstond begin jaren tachtig en werd georganiseerd door een gelegenheidscomité waarin de uit Oorderen afkomstige familie Aertssen, die van landbouw overschakelde op aannemingen, een grote rol speelde. Er waren edities in ’81, ’82, ’83 en ’93. Nu is de draad weer opgepikt door de vereniging Tractorpulling Stabroek vzw onder leiding van Raf Aertssen, Frans De Schutter, penningmeester die bijgestaan worden door ‘jong bloed’ als Maarten Gabriëls(secretaris) Wouter Verhulst, Wim Cerstiaens en René De Nijs.
De Trekkertrekwedstrijd gebeurt op  de polderkleigrond, achter de gebouwen van de firma Aertssen aan het Laageind in Stabroek. De wedstrijdbaan is 100 m lang en 12 m breed.

Programma
Vanaf 8 uur kunnen alle deelnemers van de wedstrijd zich aanmelden, worden gewogen en kunnen proeftrekken.
Om 12 uur start de eerste wedstrijd. De trekkertrekwedstrijd wordt om  om 19 uur besloten door de  zotte klasse.  De afstand wordt digitaal opgemeten, waardoor foutieve metingen zeker worden uitgesloten.

Tussen de verschillende klasse door  treden de gansrijders van de 7 maatschappijen die aangesloten zijn bij de Polderbond in actie. Een team van 10 man moet een zwaar gewicht (houten schot) met een touw over een bepaalde afstand trekken.

Trekken na de klasse 3,5 ton: Stabroek – Veteranen Zandvliet
Trekken na de klasse 5 ton: Oude Gans Berendrecht – Hoevenen
Trekken na de klasse 6,5 ton: Lillo – Jonge Ruiters Zandvliet
Trekken na de klasse 8 ton – Nieuwe Gans Berendrecht
Finale na de zotte klasse: 1e en 2de tegen elkaar.
De winnaar van deze krachtmeeting mag de wisselbeker voor een jaar meenemen, en zich “machtigste ganzenrijdersvereniging van de Polder” noemen.

Avondprogramma
Na de prijsuitreiking, omstreeks 20.30 uur start een spetterende avond in de feesttent met om 21 uur  optreden van Vic Smetley & the Bastards en een fuif met DJ Dave Voeselnek.

Voor de kinderen zijn er  gans de dag springkastelen voorzien en een zandbak.
Allerlei kraampjes serveren friet, hamburgers, jenever, bier en frisdranken. Al wie geen 1,20 groot is komt gratis binnen de anderen betalen 6 euro voor de trekkertrek. Het optreden en fuif zijn gratis.

Info: www.trekkertrekaertssen.be.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.