Fred en Angelina vierden 65 jaar huwelijk in Berendrecht

In het woon- en zorgcentrum Monnikenhof te Berendrecht vierden vrijdag Angelina Van Tilborg en Alfred Willems hun 65-jarig huwelijksjubileum.

Angelina Van Tilborg, Angeline voor de vrienden, werd geboren te Berendrecht op 22 mei 1923.  Ze woonde in Berendrecht op “de Zandkeet” (de Stoofstraat).
Angeline was enig kind en ging in Berendrecht naar school bij de nonnen. Alfred Willems, Fred voor de vrienden, werd op 29 juli 1920 geboren te Lillo.  Hij bleef in zijn geboortedorp wonen, samen met zijn drie broers, die helaas allemaal  al overleden zijn.

Hun eerste ontmoeting vond plaats in 1945 op de kermis in Oud Lillo, samen met twee vriendinnen ging Angèle met de tram naar daar. Na een kleine wandeling in het dorp, op zoek naar een gezellig café, is haar leven helemaal veranderd.

Ze kan zich die dag nog precies herinneren alsof het gisteren was. Er zaten 5 jongens aan de toog. Ze weet nog heel goed dat ze tegen haar vriendin zei: “Met die jongen in zijn bruin kostuum wil ik wel eens gaan dansen.” Even later is Fred haar komen halen om te dansen en sindsdien zijn ze nooit meer uit elkaar gegaan. Op 24 mei in 1947, 2 jaar na hun ontmoeting zijn ze getrouwd. Eerst in het gemeentehuis voor de wet, daarna voor de kerk.

Als pas getrouwd stel namen ze hun intrek in de Stoofstraat, wat men nu beter kent als de Dorpsbeekstraat.  Ze bleven er zelfs wonen tot hun opname in het woon- en zorgcentrum. In 1948 werd hun geluk bezegeld met de geboorte van hun enige zoon, Leo.  Hij trouwde later met Anita, afkomstig van Merksem.  Later werd de familie nog groter met de komst van hun kleindochter Valerie die op haar beurt hen een pracht van een achterkleindochter schonk, Mila.

Als je aan hen vraagt wat het geheim is van al dat geluk, weten ze het niet zo goed.  Ze beamen beiden dat die 65 jaar voorbij gevlogen zijn en dat het een heel goed huwelijk was en nog steeds is natuurlijk!

De jubilarissen ter gelegenheid van hun viering in het Monnikenhof

In ons volgend magazine De Polder brengen wij nog veel meer over dit paar, hun jeugd, hun belevenissen en hun hobby’s. Intussen wensen wij Angelina en Fred van harte geluk en nog vele jaren.


DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *