Muziekvereniging De Heidebloem op zoek naar de draad tussen heden en verleden

Naar aanleiding van de herdenking van de Grooten Oorlog zocht muziekvereniging De Heidebloem uit Kalmthout-Nieuwmoer een aparte insteek om een steentje bij te dragen. Die werd gevonden in de samenwerking met Raf Walschaerts (Kommil Foo) en Gwen Cresens.
Op vrijdag 11 november (niet toevallig zo gekozen) resulteert dat in een unieke uitvoering in de kerk van Nieuwmoer. Ook de locatie is niet toevallig. De kerk is twee keer niet ongeschonden uit de strijd gekomen en is op zich al een stuk oorlogsgeschiedenis.  
Na de Grooten Oorlog werd geroepen: “Dit nooit meer!”, maar honderd jaar later stellen we vast dat er niet veel is veranderd. Vandaar ‘De (rode) Draad tussen Heden en Verleden’, waarbij die ‘Draad’ ook verwijst naar ‘den Doodendraad’.
Verwacht een muzikale reis doorheen honderd jaar geschiedenis, waarin angst en verdriet aan bod komen maar humor niet ontbreekt. Het programma is een voorstelling met sterke getuigenissen, filmmuziek door de muziekvereniging De Heidebloem, afgewisseld met woord en zang door Raf Walschaerts en Gwen Cresens.  
  De voorstelling start om 20 uur. Kaarten in voorverkoop kosten 15 euro, aan de deur is het 18 euro. Reserveren kan via www.deheidebloem.be.
  De cultuurraad van Kalmthout subsidieert dit project. Projectsubsidies worden toegekend aan Kalmthoutse verenigingen die iets organiseren dat hun dagelijkse werking overstijgt.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder