Museum Den Aanwas open

Ook zondag aanstaande, 9 september, is het museum weer geopend van 13.30 tot 16.30 uur. Het museum is het visitekaartje van Heemkundekring Het Zuidkwartier, al kent de vereniging daarnaast tal van andere activiteiten. Zo presenteerde zondag Bergenaar Paul Asselbergs in Hotel Dekkers te Ossendrecht zijn nieuwste boekje ‘Van ’t een kwam ’t ander’ aan de zeer geïnteresseerde leden. Daarnaast wordt deze en volgende week het programma ‘CuKids’ afgewerkt. Hierbij brengen de jongste kinderen van de basisscholen in de gemeente een leerzaam bezoekje aan een arbeiderswoning van meer dan honderd jaar oud in Hoogerheide, om te zien hoe de mensen hier een eeuw geleden woonden en leefden en om met eigen ogen de verschillen te zien met de huidige tijd.
De heemkundekring is trots op haar museum en heeft daar alle reden toe. Elke kamer in het gebouw herbergt een aantal indrukwekkende verrassingen: het cafeetje, de voorkamer, de achterkamer, de keuken, de kelder en toch zeker ook de zolder. Interessant voor iedere bezoeker die enige belangstelling heeft voor archeologische vondsten, de streekgeschiedenis, het leven van Zuster Marie Adolphine, het leven van “Prinses Paulientje, het kleinste vrouwtje dat ooit heeft geleefd”, het dagelijks leven honderd jaar geleden en ga zo maar door. Ook buiten het gebouw kunt u allerlei verrassende voorwerpen uit het verleden bekijken. En dan is er natuurlijk ook nog de zaal met de thematentoonstelling ‘Speelgoed uit grootmoeders tijd’.
Ruim voldoende redenen dus om een wandeling, fietstocht of autoritje te maken naar het adres Aanwas 40 in Ossendrecht. U bent er van harte welkom.
Wilt u als groep buiten de vaste openingstijden het museum bezoeken? Ook dat is mogelijk. Neemt u hiervoor contact op met mevrouw Franka Stoutjesdijk-Jansen, telefoon 0164 – 672 563.
Natuurlijk kunt u zich tijdens of na afloop van uw bezoek aan het museum tevens aanmelden als lid van Heemkundekring Het Zuidkwartier. Als lid heeft u tevens het recht en de mogelijkheid om u aan te melden voor één van de vele werkgroepen die de heemkundekring heeft. Te denken valt bijvoorbeeld aan de werkgroep Fotografie, de werkgroep Handwerktechnieken, de werkgroep Dialecten, de werkgroep Genealogie of de werkgroep Archeologie. U kunt zich alvast oriënteren via de site www.hkk-zuidkwartier.nl.

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder