Mundo de los Muertos: op stap met Paula en Hugo. Een spannende zoektocht langs kleurrijke schaduwdoosjes

©Karrenmuseum Essen


ESSEN – Wanneer de dagen korter worden en de nachten langer, verschijnt er (heel even) een wonderlijke wereld die alleen échte speurneuzen kunnen zien. Maak kennis met ‘Mundo de los Muertos’, een wereld waarin de doden hun beste kleren aantrekken om feest te vieren!

Ook Paula en Hugo delen graag enkele mooie momenten uit hun leven… Samen met hen ga je op stap langs kleine doosjes met een diorama uit hun vorig leven. De doosjes zijn gebaseerd op de kleurrijke ‘nichos’ of schaduwdoosjes, typerend voor de Mexicaanse feest- en herdenkingsdag ‘Día de los Muertos’. Met behulp van poppenhuisverlichting wordt ieder doosje van één of meerdere lampjes voorzien. Zo lichten de ogen van het paard en zijn ruiter op, branden de kaarsen op Paula’s hoed of schijnt er een lampje in de huiskamer van het koppel.
Het Karrenmuseum, gelegen aan de Moerkantsebaan 52 te Essen, raadt alle speurneuzen aan om goed uit de ogen te kijken. Alleen zo kan je de laatste opdracht oplossen en de schatkist openen. Want jawel, Paula en Hugo hebben ook iets in de echte wereld verstopt!
De zoektocht loopt van zaterdag 14 oktober t/m donderdag 30 november. Noteer ook alvast donderdag 2 november in je agenda, want dan vieren we ‘Día de los Muertos’ met een groot feest vol spannende activiteiten!
Het zoekboekje kan je alvast op de website inkijken: https://www.karrenmuseum.be/mundo-de-los-muertos.html

Meer informatie vind je terug op de website van het museum: www.karrenmuseum.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *