Mountainbike Event: samenwerken voor betere trails en meer MTB-plezier!

©Grenspark Kalmthoutse Heide

Op zaterdag 2 december organiseert Grenspark Kalmthoutse Heide samen met Stichting Grenspark Trail Builders de eerste Dig & Ride Event. Tijdens deze dag maak je kennis met de hechte mountainbikegemeenschap. In de voormiddag help je bij het klussen aan de trails. Wie weet bouw je wel een jump, herstel je mee een kombocht of help je bij snoeiwerk. Na een lunch start het rijplezier.

In de namiddag voorzien de Grenspark Trail Builders een divers aanbod zoals een jumpcontest, diverse gratis mini-clinics om je rij-skills te verbeteren en een niet te missen social ride. Kinderen, jongeren en volwassenen met een passie voor MTB zijn welkom om deze dag mee de handen uit de mouwen te steken en te netwerken.

Programma

09:00 – 13:00 – Time to Dig: Op de dag van het evenement verwelkomen onze vaste crewleden je bij Taverne De Leeuw van Vlaanderen in Zandvliet. Na een warm welkom ga je in kleine groepen, begeleid door ervaren Grenspark Trail Builders, aan de slag op verschillende kluslocaties.

13:00 – 14:00 – Time to Eat: Rond het middaguur komen we samen voor een heerlijke lunch en de gelegenheid om elkaar beter te leren kennen.

14:00 – 16:00 – Time to Ride; In de namiddag is het tijd om de trails te verkennen. Er zijn verschillende opties beschikbaar: doe mee aan een social ride met onze ervaren crewleden. Neem deel aan onze gratis mini-clinics om je vaardigheden te verbeteren, variërend van het aanleren van technieken voor jumps, het vakkundig nemen van kombochten tot het perfectioneren van je pumpsessies. Waag je aan de jumpcontest for fun! Wie heeft de skills, wie jumpt met stijl? Plezier is een essentieel onderdeel van mountainbiken, dus waarom zou je niet meedoen aan de jumpwedstrijd?

Uiteraard is er voldoende tijd om te ontspannen en te genieten van een verfrissend drankje.

Heb je zin om deel te nemen aan het Dig & Ride Event? Schrijf je dan in via deze link.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder