Geen toelating om vuurwerk af te steken van oud op nieuwESSEN/KALMTHOUT/WUUSTWEZEL – Na rijp beraad hebben de burgemeesters van Essen, Kalmthout en Wuustwezel afgesproken om voortaan geen toelating meer te geven voor het afsteken van vuurwerk van oud op nieuw. In de meeste andere gemeenten in de provincie was dat al het geval.
Meerdere redenen hebben geleid tot deze beslissing. Vuurwerk is gevaarlijk en elk jaar vallen er slachtoffers. Ook het dierenwelzijn komt meer aan de orde dan vroeger. Kortom: jaar na jaar is er minder draagvlak voor het afsteken van vuurwerk. Uit de recente bevolkingsbevraging met meer dan 700 antwoorden bleek dat een meerderheid van de Essenaren voorstander is van een verbod op vuurwerk.

Burgemeester Gaston Van Tichelt: “Het vuurwerk is al jaren ingeburgerd, zodat je bij een beslissing als deze niet over één nacht ijs gaat. Maar het algemeen belang moet voorop staan, en het is de taak van een burgemeester om knopen door te hakken. Bovendien bleek dat vorig jaar ‘vuurwerktoeristen’ van buiten Essen naar Essen kwamen om vuurwerk af te steken omdat het in hun eigen gemeente verboden was. Dat moet je echt niet willen!”

Op het verbod komt een uitzondering voor evenementen. Na een aanvraag kan de burgemeester nog altijd toelating geven voor een vuurwerkspektakel, afhankelijk van de context, veiligheidsvereisten, enzovoort.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder