Moretus schooltoneel brengt ‘De Wilde jaren’

EKEREN – 13 leerlingen en 3 leerkrachten van Moretus schooltoneel Ekeren brengen het toneelstuk ‘De Wilde Jaren’, geschreven en geregisseerd door Katelijne De Vis (leerkracht Nederlands-Engels) in de Ekerse Theaterzaal (ETZ), Oorderseweg 8, op 23 en 24 februari 2024.

De Wilde jaren
Alicia groeit op bij een alleenstaande moeder op het Italiaanse platteland. Soms verveelt ze zich tijdens de saaie vakanties. Als op een dag drie jonge mensen een fles wijn stelen uit de kelder van haar moeder komt ze in contact met een leefgroep die door de christelijke religieuze Cesare geleid wordt.Alicia wordt op slag verliefd op de zonderlinge maar charismatische Renzo en beslist op de boerderij van Cesare te blijven. Helaas kan ze maar moeilijk doordringen tot de complexe en intieme band die de anderen met elkaar hebben opgebouwd.
Als Cesare plots overlijdt staan de jonge mensen er alleen voor. Hoe gaan ze verder in een dolgedraaide neoliberale samenleving. Hoe geven ze hun leven zin in een wereld vol conflicterende overtuigingen? Ze zijn volwassen, maar niet volwassen genoeg en hun vriendschap wordt tot het uiterste getest. Hoe dan ook ze zullen elkaars leven voor altijd tekenen.

Er spelen 13 leerlingen (zowel vijfde-, zesde- als zevendejaars) en 3 leerkrachten (Eddy Goyvaerts, Caroline Luypaers en Ken Van Rompaey) mee.

Regisseur Katelijne De Vis over deze acteurs: “Sommigen waren in september al geboren acteurs, anderen hebben een hele weg afgelegd om de moed te vinden voor een publiek te gaan staan. Stuk voor stuk zijn het prachtige, jonge mensen die tijdens de voorstellingen op 23 en 24 februari het beste van zichzelf zullen geven.”

Maar ook achter de schermen werken er heel wat enthousiastelingen mee: zo zijn er leerlingen die instaan voor licht en geluid, die het decor tijdens hun middagpauzes schilderden, die ervoor zullen zorgen dat tijdens de voorstellingen backstage alles vlot zal verlopen, … Kortom, het Moretus schooltoneel leeft op onze school!

De voorstellingen vinden plaats in de Ekerse Theaterzaal (ETZ), Oorderseweg 8, aanvang 20 uur. Tickets zijn nog steeds verkrijgbaar via de website (www.ekersetheaterzaal.be) alsook aan de kassa. Voor jongeren onder de 28 jaar bieden we jongerentarief (€5 per ticket) aan!

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder