Mohamed Lamkoref stoot door tot finale BBC-wedstrijd

Lamkoref
Stabroekenaar Mohamed Lamkoref (18) haalde de finale van de BBC and Telenet Public Speaking Award 2013. In ons land waren er net geen tweehonderd kandidaten ingeschreven. De beste tien stootten door naar de finale. Mohamed was er een van.
“Je begint hieraan en je hoopt natuurlijk door te stoten naar die laatste tien. Maar in het begin is dat natuurlijk een wensdroom. Dan komen de selecties en stel je vast dat het goed gaat. Ook de halve finale kon niet beter verlopen. Dat was superleuk, want die overwinning boekte ik op de dag dat ik achttien werd. Een mooier verjaardagsgeschenk kan je je niet inbeelden”, legt Mohamed uit.
Wie denkt dat Engels het lievelingsvak van Mohamed is, heeft het mis. “Engels is leuk, maar het is toch ook dankzij het internet en zijn mogelijkheden dat Engels me hoe langer hoe meer ligt. Toen ik op school voor Engels een presentatie hield, zei mevrouw Borms dat ze het fijn vond dat ik zo goed en vlot kon spreken. Dat verbaasde me, maar het gaf me tegelijkertijd ook een goed gevoel. Die aanmoediging heeft me dubbel gemotiveerd!” geeft Mohamed toe.
Tijdens de voorbereiding van deze wedstrijd werd hij natuurlijk gecoacht. “Op school kreeg ik een karrenvracht tips mee, maar het was gelukkig niet zo dat die tips beperkingen oplegden. Integendeel. Ik had de vrijheid om mijn ding te doen en al dan niet rekening te houden met wat me werd verteld. Dat vond ik een goede benadering, omdat het je vrijheid niet beperkt. Heel wat tips legde ik naast me neer, maar met andere hield ik wel rekening.”
Net als de meeste zesdejaars telt ook deze 18-jarige de laatste weken van zijn carrière in het secundair af. “Volgend jaar ga ik rechten studeren. Het is echt mijn droom om zo vlug mogelijk aan de slag te kunnen als advocaat. Deze welsprekendheidswedstrijd komt me misschien wel van pas”, besluit Mohamed Lamkoref.
De finale werd niet gewonnen door Mohamed, wel de Brasschaatse Victoria Larsen ging aan de haal met de gouden plak. Zij vertegenwoordigt in mei ons land tijdens de internationale finale in Londen.
Erik Vandewalle

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.