Moederdag voor alle moeders in openlucht


EKEREN – De parochiefederatie Ekeren viert op zondag 15 augustus het feest van Maria Tenhemelopneming, ook wel O.L.V. Hemelvaart en moederdag in Antwerpen, niet in de Ekerse kerken maar in openlucht. Speciale aandacht gaat naar de moeders die die dag niét in de bloemetjes worden gezet.

Daarom plant de parochiefederatie Ekeren voor die dag een inzamelactie van verzorgingsproducten (een stuk zeep, een fles shampoo, douchegel, badschuim, handcrème, lippenbalsem, toiletmelk, ….) voor moeders in armoede.
De verzorgingsproducten kunnen op 15 augustus meegebracht worden naar de viering ofwel op voorhand afgegeven worden in één van de Ekerse kerken of aan de parochiemedewerkers.
Op 15 augustus wordt alles wat verzameld werd, neergelegd aan het beeld van Maria tijdens de misviering. Nadien worden de geschenken overhandigd aan de verantwoordelijken van twee armoedeorganisaties in Ekeren.
Zo kunnen we elke moeder blij maken met een cadeautje voor moederdag !
Plaats van de afspraak is de tuin van het Ontmoetingscentrum Sint-Franciscus, Ferd. Verbieststraat 56, 2180 Ekeren-Rozemaai. Aanvangsuur is 10 u 30.
De tuin wordt voor de gelegenheid ingericht als openluchtkerk. Vorig jaar waren er, ondanks de coronamaatregelen, 120 aanwezigen. Dit jaar zijn alvast 200 stoelen voorzien.
Het Teresiakoor van Ekeren-Bunt luistert de viering op. Pastoor Emmanuel ikeobi, vorige maand benoemd tot Vicaris voor het bisdom Antwerpen, gaat de viering voor.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *