Mobiele speelcontainer in Buynderbos te Hoevenen

speelcontainer hoevenen

HOEVENEN – Vooraan in het Buynderbos in Hoevenen staat momenteel een speelcontainer opgesteld voor kleuters en kinderen uit de basisschool.  Op maandag 18 oktober werden buurtbewoners voor de feestelijke opening uitgenodigd.

Buurtbewoners werden uitgenodigd om kennis te komen maken met de speelcontainer

“Enkele jaren geleden kocht de gemeente Stabroek het  Buynderbos aan.  Er werden toen plannen gemaakt om er een speelzone in aan te leggen, maar die is er voorlopig nog niet. Omdat er nood is aan speelruimte opteerden wij om vooraan in het Buynderbos een speelcontainer te plaatsen.  Om kinderen overal te kunnen laten spelen is een mobiele speelcontainer de ideale oplossing” , zegt Liesbeth Bardyn (CD&V), schepen voor vrije tijd.” Na Leuven behoren wij tot één van de eersten in Vlaanderen die een speelcontainer plaatsten”.

De klimmuur
Samen op de glijbaan
Een gezellig hoekje in de speelcontainer

De speelcontainer is ontworpen om kinderen te prikkelen en aan te zetten tot spelen. “Onze speelcontainer is samengesteld uit een kruipruimte, een klimmuur en een leuke glijbaan. Een echte klim- en klautercontainer. Ook volwassenen kunnen hier even verpozen of schuilen voor de regen. De materiaalkeuze is hufterproof en kan de tand des tijds doorstaan”, geeft Lissa Michiels van de jeugddienst mee.

De aanwezigen werden getrakteerd op een ijsje van Tante Sie


Mobiel
De speelcontainer kan op één dag gedemonteerd en verplaatst worden. Na een veiligheidskeuring kan de speelcontainer in dienst worden genomen en kan er gespeeld worden. Dit maakt de speelcontainer mobiel genoeg om gedurende enkele maanden te installeren op een plaats waar nood is aan een nieuwe of tijdelijke speelimpuls. Zo  zal elk kind in Stabroek vroeg of laat de container in zijn of haar buurt zien verschijnen. “Aan de tweedehands mobiele speelcontainer, van Duitse makelij, hangt een prijskaartje van 28.700 euro. Een nieuwe komt al gauw op een 33.000 euro. Deze is nog perfect in orde en kan desnoods nog uitgebreid worden”, aldus Bardyn.

 Kindvriendelijk Stabroek
Door de mobiele speeltruck de komende jaren op verschillende locaties te plaatsen, krijgt de gemeente de kans om te onderzoeken waar er nood is aan definitieve speelruimte. Zo kan het speelbeleid er beter op afgestemd worden. De speelcontainer in Hoevenen blijft tot de speelzone in het Buynderbos is aangelegd. Nadien verhuist hij naar het Elsenbos op de parking aan de Velttuin in Frans Hotagstraat.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder