Minister Weyts investeert €196.785,46 in scholen in Kapellen

KAPELLEN – Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert €196.785,46 in scholen in Kapellen. “We timmeren verder aan een betere onderwijskwaliteit voor onze leerlingen”, zegt Weyts. “Die onderwijskwaliteit krikken we mee op door te investeren in onze schoolinfrastructuur. De nieuwbouwprojecten in deze investeringsgolf geven plaats aan ruim 8166 leerlingen.” “Wij kunnen dit als lokale afdeling alleen maar toejuichen!”
Deze financiële steun kunnen schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk provinciaal en vrij onderwijs) krijgen voor bouw- of verbouwingswerken. Onderwijsminister Ben Weyts trekt deze regeerperiode in totaal een half miljard euro extra uit voor schoolinfrastructuur: in totaal staat de investeringsteller voor scholenbouw op 3 miljard euro. Deze investeringsgolf komt ook Kapellen ten goede.
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert zo via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) 102.025,46 euro in De Putse Knipoog. Concreet gaat het om renovatiewerken. Het bestaande dak van het schoolgebouw is oud en niet geïsoleerd. De bestaande dakvensters hebben hun beste tijd gehad. De dakpannen en panlatten worden verwijderd zodat de nodige isolatie kan aangebracht worden, de dakvensters worden vernieuwd. De twee buiten gebruik zijnde schouwen worden afgebroken en de structuur van het dak wordt aangepast zodat zich één dak vormt. Na het plaatsen van de isolatie wordt het dak terug vakkundig opgebouwd en afgedekt met pannen. Voor de erkers is dezelfde werkwijze voorzien. Nadien wordt alles aangewerkt en afgewerkt volgens de regels van het vak.
Ook wordt er 94.760,46 euro geïnvesteerd in de VBS Klavertjevier. Zij zullen dit bedrag gebruiken om de elektrische installatie te renoveren.
“Goed nieuws voor de leerlingen en leerkrachten van alle betrokken scholen: zij krijgen nu betere schoolgebouwen”, zegt minister Weyts. “We blijven inzetten op vernieuwing en modernisering van onze schoolgebouwen in het belang van alle leerlingen en leerkrachten.”

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *