Minister Demir investeert 672.000 euro in riolering in Brasschaat

BRASSCHAAT- Nog op te veel plaatsen in Vlaanderen is er geen riolering. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir investeert daarom extra in rioleringsprojecten. Brasschaat kan daarbij rekenen op maar liefst 672.000 euro subsidie voor de aanleg van rioleringen in het wegenproject Zegersdreef (vak Bredabaan – Donksesteenweg – rotonde).

N-VA Brasschaat reageert tevreden op het nieuws: “Ook al zijn we op dit moment één van de betere leerlingen van de klas qua rioleringsgraad (94.5%), onze minister heeft oog voor de gemeente Brasschaat en zorgt ervoor dat de waterkwaliteit van onze regio nog kan verbeteren en onze inwoners de dienstverlening krijgen die ze verdienen.”

De rioleringsgraad in Vlaanderen moet veel beter. Minister Zuhal Demir besloot daarom actie te ondernemen. Ze riep de lokale besturen op om geen uitstelgedrag te vertonen en gaf daarbij aan die gemeenten die bereid zijn om te investeren de kans om extra projecten in te dienen. Zij konden dan, conform het subsidiebesluit, 75% subsidie krijgen voor de rioleringskosten in deze projecten. Op deze manier kan de daad zo snel mogelijk bij het woord gevoegd worden.

Aanbesteding en gunning ten laatste eind 2021
Het resultaat van die extra investeringsronde is er nu. Er werden maar liefst 180 rioleringsprojecten ingediend, waaronder dat van Brasschaat, goed voor 291 miljoen euro aan investeringen. Die kunnen rekenen op financiële steun van de minister. Vlaanderen doet zijn deel en investeert 158 miljoen euro mee. Het gaat telkens om projecten waarvoor de aanbesteding en gunning in de loop van 2021 doorgaan en die in de meeste gevallen sneller zullen doorgaan dan oorspronkelijk gepland.

In Brasschaat werd onder impuls van N-VA-schepen van openbare werken, Goele Fonteyn, volgend project ingediend: aanleg riolering Zegersdreef vak Bredabaan – Donksesteenweg – rotonde. Dit project werd weerhouden en wordt in 2021-2022 uitgevoerd. Het totale wegenproject heeft een kost van 1,7 miljoen euro. Voor de investering in de riolering (896.000 euro) krijgt de gemeente 75% subsidies.

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder