25 ruiters bij de Lustige Gans bekend voor 29 augustus


EKEREN – 2020 wat een jaar, bij het koningsrijden van de Lustige Gans was alles nog optimaal, Joppe Vranken trok de kop en werd voor de tweede keer koning van onze vereniging, hij werd gevierd tot in de vroege uurtjes. Niemand wist op dit moment dat het waarschijnlijk ons laatste feestje van dit jaar werd. Een week later begon het, geen koningsfeest in april, in augustus geen kindergans, in oktober geen prinskesrijden alles afgelast wegens Corona.


Misschien kan het teerfeest in november wel… . Met de nodige handgels, wegmarkeringen, de nodige bubbels enz… kan het teerfeest misschien toch wel doorgaan? Omdat koning Joppe al niets had gehad, leek het ons wel een leuk idee om hem het menu te laten kiezen: “huisgemaakte lasagne!” zei onze Koning (de gemakkelijkste mens ooit). Ok een voorgerecht, dessertje en het menu van het teerfeest lag vast!
Maar daar was dat “….” virus weer … teerfeest annuleren was het verdict. Pff… weer niks… Maar hoe gaan we de ruiters bekendmaken? (dit gebeurt jaarlijks op het teerfeest). En zo kwamen we op het idee om een zoektocht te organiseren in Ekeren langst enkele van onze sponsors.
Op facebook ge zijt van Ekeren vroegen ze zich af wat doen al die strips in Ekeren? Ja de bekendmaking van de ruiters voor volgend jaar! Die zelfde week ging er ook een mail rond van het bestuur met de vraag of iedereen lasagne op zijn menu kon zetten. Maak er een leuk filmke van of foto en stuur dit naar ons.
Op 21 november werden de vlaggen ‘s morgens opgehangen. Onze koning kreeg lasagne aan huis geleverd samen met het filmke van de leden, ruiters en reserve ruiters. En ‘s avonds werden de ruiters bekend gemaakt, dit alles op een veilige corona proof zoom meeting. De 28 jarige loodgieter en sinds dit jaar ook bestuurslid, Quinten Ruelens, mag zich de nieuwe vaste ruiter noemen van De Lustige Gans.
De winnaar van de zoektocht werden via een ludieke bingo getrokken door onze koning in deze zoom meeting. De winnaars hebben verschillende bedragen gewonnen die ze bij één van onze sponsors mogen op doen!
En zo waren we allemaal toch nog eens samen gekomen wat iedereen wel deugd heeft gedaan!

De volledige lijst met ruiters vind je op www.delustigegans.be.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *