Gezocht: laptops voor kinderen en jongeren

KAPELLEN – Scholen zetten nog steeds veel in op thuiswerk. Maar dat is lang niet voor iedereen evident. Daarom is de gemeente op zoek naar laptops.

De gemeente Kapellen lanceerde in april-mei al een oproep naar laptops voor kwetsbare kinderen en jongeren. Nu er in Vlaanderen in het kader van corona nog steeds wordt ingezet op thuisonderwijs, zijn er nog steeds kinderen en jongeren die daardoor een leerachterstand dreigen op te lopen. Bovendien vereist het dichten van de digitale kloof onze blijvende aandacht (ook na corona trouwens).

Daarom is de gemeente op zoek naar gebruikte laptops die klaar zijn voor een tweede leven. De laptops worden klaargemaakt voor hergebruik (data verwijderen, herstellingen en updates, reiniging) en door de Kapelse vzw Doedèskadèn en het Sociaal Huis verdeeld naar jongeren en gezinnen die er nood aan hebben.

Heb of ken jij een bedrijf dat nog (afgeschreven) laptops heeft liggen of kan missen? Neem dan contact op met Doedèskadèn via jan@doedeskaden.be of via 0485 74 00 06. 

De vereisten voor de laptops:
– bij voorkeur Windows 10
– een harde schijf met minimum 100 GB
– een RAM-geheugen van minimum 4 GB
– met oplader.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *