Meerdere verdachten van afpersing opgepakt

In korte tijd slaagden medewerkers van de lokale recherche en interventiedienst van politiezone Noord erin om meerdere verdachten van afpersing op te pakken.
Begin april kwam een slachtoffer aangifte doen dat hij door drie jongeren gedwongen werd om geld af te halen met zijn bankkaart. Onder bedreiging van de jongeren haalde het slachtoffer meermaals een som geld af, die hij dan nadien aan hen diende te geven. Via camerabeelden in het bankkantoor konden twee verdachten geïdentificeerd worden. Het tweetal werd verhoord en ze werden op 29 april ter beschikking gesteld van het parket. Onderzoek naar de derde verdachte is nog lopende.
Een van de opgepakte verdachten kwam eveneens in beeld bij diefstallen met bedreigingen aan de nachtwinkel in Kapellen. Op 22 april 2014 omstreeks 22.10u verlieten twee jonge mannen de nachtwinkel aan de Antwerpsesteenweg in Kapellen. Bij het buitenkomen werden ze aangesproken door drie jongeren, die hen naar sigaretten vroegen. Toen de slachtoffers hier niet op in gingen, begonnen de daders hen te duwen en te bedreigen. Ze namen hardhandig sigaretten af. Met deze buit, gingen de jongeren ervandoor.
Diezelfde avond maakten deze jongeren nog een ander slachtoffer. Toen een man iets na 23u de nachtwinkel buitenkwam, werd hij op de hoek met de Hoevensebaan, aangesproken door drie jonge mannen. Ze vroegen hem naar klein geld om bier te kopen. Toen het slachtoffer weigerde, duwden ze hem en schopten hem. Een cafébezoeker kwam tussenbeide en hierop sloegen de jongeren op de vlucht. De interventieploeg die ter plaatse kwam, kon aan de hand van de persoonsbeschrijvingen drie verdachten identificeren. Twee van hen werden gearresteerd en gaven de feiten toe.
Bovendien kon op 10 mei een verdachte van afpersing en bezit van kinderpornografisch materiaal gearresteerd worden, dankzij de tussenkomst van de moeder van het slachtoffer.
De verdachte gaf zich via Facebook uit voor iemand anders en kon een minderjarig slachtoffer overhalen om een naaktfoto door te sturen. Nadien werd het slachtoffer geld  gevraagd, zo niet zou de foto gepubliceerd worden. Het slachtoffer verwittigde zijn moeder. Zij sprak in naam van het slachtoffer via chat af met de verdachte om het geld te overhandigen.
Op de plaats van de afspraak kon de verdachte gevat worden door een politieploeg. De verdachte (eveneens minderjarig) werd voorgeleid bij de jeugdrechter en kreeg gepaste maatregelen opgelegd, in afwachting van verder onderzoek. “

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *