Meer dan 400 vogels op tentoonstelling Reigersvrienden

De tentoonstelling van de Reigersvrienden in de Evenementenhal ’t Noorden te Zandvliet

ZANDVLIET – In de Evenementenhal ’t Noorden te Zandvliet houdt de vereniging De Reigersvrienden op 11 en 12 november haar jaarlijkse vogeltentoonstelling. Meer dan 400 vogels staan er netjes opgesteld op de 67ste editie van de expo.

Op vrijdag 10 november had de officiële opening plaats.  “We zijn echt fier dat wij er dit jaar weer in geslaagd zijn om een vogeltentoonstelling te organiseren, want jammer genoeg moeten er ieder jaar weer enkele vogelverenigingen noodgedwongen de handdoek in de ring gooien.  Naast de Koperwiek in Essen zijn de Reigersvrienden nog de enige verenigingen die tentoonstellingen organiseren”, zegt voorzitter Ludo Brands. “Wij danken dan ook de sponsors uit onze regio, voor hun gulle bijdrage aan de tentoonstelling en in het bijzonder Dier- en tuincenter Frank Verbist uit Zandvliet, die dit jaar onze vogels voedert. We prijzen ons ook gelukkig dat het district ons steunt en schepen Sandra Suykerbuyk onze tentoonstelling komt openen”.


Sandra Suykerbuyk: “Het is voor mij een hele eer om deze tentoonstelling te openen en ik wil jullie dan ook feliciteren niet alleen met jullie 67ste tentoonstelling maar ook met jullie 70-jarig bestaan. En dat hebben jullie enkel aan jullie zelf te danken, de leden en het sterk bestuur met als voorzitter Ludo Brands. Het is jullie sterkte dat ieder lid individueel zo betrokken is bij de vereniging en dat jullie op een aantal vaste vrijwilligers kunnen rekenen. Het bewijs dat er nog een enorme wil is nog heel lang door te gaan”.

Ludo Brands, voorzitter Reigersvrienden en Sandra Suykerbuyk, districtsschepen openen de tentoonstelling

  
Aan de tentoonstelling nemen 23 vogelliefhebbers deel met in totaal 441 vogels.  De deelnemers zijn afkomstig uit Berendrecht, Kapellen, Antwerpen, Kalmthout, Ossendrecht, Brasschaat, Stabroek, Achtmaal (Ned),  Schoten, Zandvliet, Essen, Wuustwezel, Ekeren, Putte, Brecht en Halle.  Keurmeesters uit Limburg kwamen de vogels keuren en kozen de kampioenen eruit.  

De vogeltjes worden gekeurd door de deelnemers

Naast de prachtige vogeltjes zoals o.a. puttertjes, sijsjes, vinken, parkieten, papegaaitjes in allerlei variaties staat er ook een stand met mooie vogelhuisjes gemaakt door Toon Cloots uit Zandvliet.

De vogelhuisjes werden gemaakt door Toon Cloots


De tentoonstelling kan zaterdag 11 november bezocht worden van 13 tot 19 uur en op zondag 12 november van 10 tot 17 uur.

Wens je lid te worden van de Reigersvrienden neem dan contact op met Ludo Brands – gsm 0470 50 04 88.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *