Meer dan 200 nieuwe bomen op komst

KAPELLEN – De groenarbeiders van de gemeente steken de handen uit de mouwen om meer dan 200 nieuwe bomen aan te planten op de bermen en pleinen in verschillende straten en wijken van Kapellen.

Dode of zieke bomen worden vervangen en lege bermen worden, waar mogelijk, voorzien van extra groen.
Er komen meer bomen in de bermen in de Koraalstraat en de Frans De Peuterstraat. Ook in de Vredenburchwijk worden heel wat nieuwe bomen aangeplant. Zo worden de brede grasbermen van de Sparrenlaan, ter hoogte van de speeltuin, opgewaardeerd met 23 nieuwe winterlindes.

De voormalige speeltuinzone in de Albertdreef wordt verder omgevormd als groenzone met extra bomen en een gemengde haag. In het gemeentepark worden in de loop van december meer dan 50 nieuwe bomen en extra struiken aangeplant. Zo wordt ook het groen in hartje Kapellen versterkt.

Daarnaast helpen externe aannemers bij het aanplanten van 81 nieuwe laanbomen in de Bernard De Vadderlaan. En in Putte wordt, tussen de Harklaan en Sikkellaan, een nieuwe biodiverse groenzone ontwikkeld.

Een duurzame leefomgeving
Het gemeentebestuur tekende in op het Burgemeestersconvenant, het Klimaatpact en het Bomencharter. In al deze campagnes is het creëren van een kwalitatieve, duurzame en klimaatadaptieve leefomgeving een belangrijk doelstelling. Bomen spelen daarbij een zeer belangrijke rol.

Bomen, en zeker grote bomen, fungeren als watermanagers, hittedempers en luchtfilteraars. Ze maken deel uit van en ondersteunen de biodiversiteit. Bomen leveren vele belangrijke ecosysteemdiensten die we in tijden van een veranderd klimaat steeds harder nodig hebben. Maar bovenal hebben bomen een positief effect op de mentale gezondheid van mensen en zijn ze gewoonweg mooi.

©gemeente Kapellen

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *