Meer dan 10.000 aankopen met de actie ‘Naar de winkel? In uw buurt!’

BERENDRECHT/ZANDVLIET – Van 1 mei tot en met 11 juni zette het district Berendrecht-Zandvliet-Lillo met de campagne ‘Naar de winkel? In uw buurt!’ zoveel mogelijk inwoners aan om boodschappen te doen bij de lokale handelaars.

‘Naar de winkel? In uw buurt!’ is een campagne die consumenten bewust wil maken van de voordelen van winkelen bij lokale ondernemers. Door lokaal te winkelen, wordt niet alleen de lokale economie gesteund, maar ook de duurzaamheid bevorderd. Deelnemers kregen per aankoop een stempel op een stempelkaart. Tien stempels leverden een volle stempelkaart op en kans op een (hoofd)prijs. 

“De actie ‘Naar de winkel in je buurt’ is een samenwerking tussen het district en de lokale handelaars”, zegt schepen Sandra Suykerbuyk, (CD&V). “Net zoals vorig jaar blijf ik herhalen dat lokaal winkelen van groot belang is voor ons sociaal leven, dat van onze kinderen en kleinkinderen. Onze lokale handelaars doen niet alleen hun uiterste best, maar zijn stuk voor stuk ondernemers die onze lokale verenigingen sponsoren. De lokale markt, klein en sympathiek, is één van de beste van alle Antwerpse districten. De markt is een mooie aanvulling op het aanbod van onze winkeliers. Ook de pop-up markt komt goed op gang en wordt druk bezocht”.

De winnaars werden uitgenodigd in het districtshuis te Berendrecht

Actie
In totaal zijn er 1026 kaarten ingeleverd met telkens 10 stempels, dat zijn dus 10.260 lokale aankopen. “Dit is enkel van mensen die hun kaart hebben ingediend, want ik ben ervan overtuigd dat er nog veel meer lokaal gekocht werd en er zeker nog ergens kaarten liggen. In totaal deden 28 lokale handelaars en onze lokale marktkramers mee, 15 handelaars in Berendrecht en 13 in Zandvliet”, geeft Sandra mee.
15 winnaars werden op donderdag 20 juni uitgenodigd in het districtshuis van Berendrecht. Zij ontvingen een winkeltas met leuke gadgets. Onder hen werden nog eens 3 bloemenbonnen van Gerbera verloot.
De hoofdprijs, een prachtige elektrische fiets afkomstig van Fietsen Jansen (Cycle Monkeys) ging naar Diana Philips uit Zandvliet. “Dit is de eerste keer dat ik iets win, ik ben dan ook enorm blij. Ik heb drie volle kaarten ingediend en ben dan ook verrast dat ik als winnaar uit de bus komt”, zegt Diana.

schepen Sandra Suykerbuyk (CD&V) met Diana Philips, winnares van de elektrische fiets

“Door een extra inspanning van zowel Eric Jansen en het district konden we ons bedrag toch wat verhogen en een prachtige elektrische fiets wegschenken”, zegt de schepen trots.

“Het is gezellig winkelen in Zandvliet en Berendrecht. Je komt er je buren, vrienden of kennissen tegen om een babbeltje te doen. Iets dat in de stad al lang niet meer zo vanzelfsprekend is. Dit moeten we zeker in stand kunnen houden. Dit hebben we echt zelf in de hand!” zegt Sandra

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *