Mattias Raeymaekers na heupbreuk toch aan de start van BK Elite zc

mattias raeymaekers
 
Mattias Raeymaekers is onze vierde renner die we even in de kijker zetten.  De 24 jarige vrijgezel reed als jong renner ook veel op de piste. Na een heupbreuk, half mei,  doet hij hier in zijn eigenste Stabroek zijn rentree. Als hij niet op zijn fiets zit, verkoopt hij fietsen bij Decathlon Antwerpen. Mattias is de zoon van Peter en Fanny Raeymaekers – Janssens uit de Brouwerstraat in Stabroek.
Bij welke ploeg ben je momenteel aangesloten? Hoe lang rijd je al in competitie?
Ik startte als miniem en rijd momenteel bij Royal Antwerp Bicycle club. Tom Goovaerts is men club- en dorpsgenoot.
Hoe verliep tot heden je wielerseizoen? Wat zijn de verwachtingen naar volgend seizoen?
Jammer genoeg viel ik  in de proloog van de triptyque Ardennais en brak mijn heup. Sinds enkele weken ben ik terug op niveau en hoop nog enkele mooie resultaten te rijden en recht blijven! Volgend seizoen weet ik nog niet wat ik ga doen. Alle opties zijn nog open, al wil ik gerust nog een jaartje verder met RABC en gewoon blijven werken. Ik zit enorm goed in die ploeg dus veranderen hoeft zeker niet.
Ben je blij met een kampioenschap in eigen dorp? Wat is je mening over het parcours?
Enorm blij! Het is een unieke kans, we hadden elk jaar al wel de Havenpijl die door Stabroek komt maar dit is toch nog iets anders. Ik ben wel nog op vakantie tot de dag voor het kampioenschap, maar dat gaat me niet beletten om er eens goed in te vliegen zondag! Het parcours is wat je kan verwachten als je een BK door Stabroek en Berendrecht laat gaan, wat open stukken, kasseien en goede brede banen. Uiteraard zullen er altijd voor- en tegenstanders zijn van het parcours, maar ik denk dat iedereen blij mag zijn dat er mensen zijn zoals Ben Simons die zich inzetten voor de koers en dit willen organiseren!
Heb je ambitie voor dit kampioenschap?
Ik zal niet winnen, maar ik wil me zoals steeds wel tonen. Als dat kan ben ik al tevreden. Wij hebben met Tom Goovaerts een kanshebber voor een mooi resultaat in de ploeg. Hij zal dus volledig op mij kunnen rekenen zondag.
Wat is je mooiste koersmoment tot heden? Welk moment koester je, als een van je mooiste sportieve momenten?
Als nieuweling “Omloop het volk” winnen, vooral omdat ik daar de hele wedstrijd in de aanval reed.
Wie zie jij dit BK winnen?
Timothy Stevens of Dries Hollanders. Ik zou ze het beide gunnen want ze draaien al zo lang mee in het peloton en geven zich altijd 100% in de aanval, als ik tussen die 2 moet kiezen denk ik Timothy Stevens in een spurt met een klein groepje de meeste kans maakt.
Hoe heeft de fietsmicrobe je te pakken gekregen? Zit of zat er nog familie in het wielermilieu?
Pa was een wielrenner en grootvader een steengoed rollenrijder, waardoor de microbe bij mij is overgesprongen.
 
Dit waren alvast de vier renners die in eigen dorp rijden. Verder vinden wij nog bij de deelnemers volgende streekrenners terug. Sam Van Gansen uit Ekeren, Jeroen Das uit Hoogboom, Jan Van Aert uit Essen en grote kanshebber voor de nationale titel Nathan Van Hooydonck uit Gooreind.
 
 
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder