Mater Salvatoris Kapellen beste mini-onderneming van Vlaanderen

De leerlingen uit de richting 6 Boekhouden-Informatica van het Mater Salvatoris Instituut Kapellen wonnen op zaterdag 7 mei de Vlaamse finale en werden gekroond tot beste Vlaamse mini-onderneming. Dit levert hen een toegangsticket op tot de Europese finale voor de mini-ondernemingen op 4 augustus in Noorwegen waar zij de eer van Vlaanderen vertegenwoordigen.
Vijf teams namen het op zaterdag 7 mei tegen elkaar op tijdens de Vlaamse finale: Pictomemo (Spes Nostra Kuurne), Its4kids (Lyceum Aalst), Sakatoe (Don Bosco Haacht), Dilusso (Sint-Aloysius Zepperen) en MathIT (Mater Salvatoris Instituut Kapellen). Ze presenteerden hun bedrijfje en doorstonden de vragenronde van de bedrijfsjury.
MathIT ontwikkelde een reken cd-rom met oefeningen waarbij leerlingen in de klas hun kennis kunnen testen op pc. De cd-rom bestaat ondertussen in twee versies, verscheen wat later in licentievorm om de schijfjes te vervangen en werd onlangs vertaald naar het Engels. Heel wat scholen en ouders kochten hun product al aan en ook in lerarenopleidingen vinden ze een mooie afzetmarkt. Het aandeel is sinds de start nagenoeg verdrievoudigd. Bovendien droegen ze hun steentje bij aan de millenniumdoelstelling om meer kinderen scholing te bezorgen door het programma te schenken aan ‘Born in Africa’.   
Vlajo en Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland willen jong talent creatief ontwikkelen en dagen daarom leerlingen uit het secundair onderwijs uit om een mini-onderneming op te richten. Tijdens deze ondernemingservaring van één schooljaar starten de jongeren in team een eigen bedrijfje en doorlopen alle facetten. Ze verdelen de functies, bedenken een product, naam, logo en slogan, doen marktonderzoek, zoeken aandeelhouders, vervaardigen hun producten en bedenken ten slotte een marketingstrategie om hun product te commercialiseren. Het project krijgt onder meer de steun van de Provincie Antwerpen.
Achtergrondinformatie rond mini-ondernemingen: www.vlajo.org
Contactpersoon: Heidi Deroo, Markgravestraat 12, 2000 Antwerpen. Telefoon 03 232 22 19 of GSM 0479 81 85 71. E-mail: heidi.deroo@voka.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *