Massale politieactie rond drugs en messen in Kapelse school

Op dinsdag 25 januari, in de voormiddag,  heeft de politie een inval gedaan in het Koninklijk Technisch Atheneum (KTA) van Kapellen. Bij de razzia werden zes messen gevonden en enkele joints gevonden. De inval gebeurde op verzoek van de directie.
De directie van het KTA vermoedde (samen met de leerlingenbegeleiders) al langer dat sommige leerlingen drugs gebruikten. Ook wilde men dat er controle werd gedaan op het bezit van messen.
Bij de razzia zette de lokale politie 26 mensen in. Zij kreeg de bijstand van 9 leden van het federaal interventiekorps Antwerpen. Verder werden drie drugshonden ingezet. Terwijl de ene hond mensen besnuffelde, waren twee andere actief in 25 klassen van de school. Zij besnuffelden onder meer boekentassen. Bij zes leerlingen werd een mes gevonden. Een andere leerling had enkele jointjes op zak.
Nazorg
De zeven leerlingen waartegen proces-verbaal werd opgemaakt, zijn minderjarig. ‘Bij tien andere leerlingen roken de drugshonden sporen van drugs. Waarschijnlijk hadden zij kort voordien nog een joint gerookt.
Na de actie werd aandacht besteed aan de nazorg. ‘De leerlingen tussen 12 en 14 jaar kregen achteraf een documentaire over drugsgebruik te zien. Met de leerlingen uit de hogere graden werd over de actie nagepraat. Voor de ouders werd een informatiebrief meegegeven. De leerlingen die een mes bij hadden, mogen zich verwachten aan een sanctie van de school.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *