Marathon 4 Hope wil met tweede editie opnieuw geld inzamelen voor geestelijke gezondheid

WUUSTWEZEL – Marathon 4 Hope werd vorig jaar boven de doopvont gehouden en lokte bij de eerste editie maar liefst 750 lopers. Dit jaar wilde organisatie weer een steentje bijdragen aan het goede doel. “Onze ambitie is om op 7 oktober minstens 1000 lopers op de eventweide in Wuustwezel te verwelkomen.


Samen met de lopers, lokale ondernemers en vele supporters willen we geld inzamelen voor TeGek?!, een organisatie die geestelijke gezondheid bespreekbaar wil maken”, aldus Jeroen Dingemans van Forward Coaching, mede-organisator van Marathon 4 Hope.

“Vorig jaar mochten we maar liefst 10.000 euro schenken aan het goede doel”, vertelt Jeroen. “Deze editie willen we minstens even goed doen. Het concept van de Marathon 4 Hope blijft onveranderd. Deelnemers kunnen een 4×10 kilometer aflossing lopen met vrienden of met collega’s. Voor wie het wat meer mag zijn, bieden we een halve of volledige marathon aan. Het parcours zal over verschillende lussen lopen, zodat deelnemers regelmatig door het bruisende fandorp op de eventweide passeren.
Dat zal voor de deelnemers ongetwijfeld een kippenvelmomentje opleveren”.


Ook Stef Vanhaeren en Toon Lembrechts van Forward Coaching kijken uit naar de tweede editie. “Sfeer en gezelligheid zullen inderdaad weer centraal staan in ons fandorp. Je mag je verwachten aan food, drinks, optredens, een DJ en nog veel meer. Niet-lopers zijn dus van harte welkom om te supporteren. Er zal genoeg te beleven vallen. We betrekken ook de buurtschappen bij ons evenement. We kijken hoe zij ons kunnen helpen om nog meer beleving te brengen op de Marathon 4 Hope. Een optreden van de turnclub staat bijvoorbeeld al op het programma”, aldus Toon en Stef.

Lokale ondernemers
“Inschrijvingen zijn open vanaf 1 februari. Wie snel inschrijft kan dat doen aan korting. Wie vorig jaar van de partij was, belonen we met een extra tijdelijke korting” vertellen Toon en Stef. “Ook rekenen we net als vorig jaar weer op lokale ondernemers om te ondersteunen. Willen we alweer een aanzienlijk bedrag schenken aan het goede doel, dan kunnen we niet zonder hun duwtje in de rug.” En dat goede doel past volledig in de kraam van Griet Dingemans, mede-organisator en psycholoog bij Mental Grid. “Te Gek?!Is een organisatie die mij als psycholoog nauw aan het hart ligt. Eén persoon op vier krijgt te maken met psychische problemen.Te Gek!? wil het taboe doorbreken en geestelijke gezondheid bespreekbaar maken in Vlaanderen. Een organisatie die we door ons evenement extra in de kijker willen zetten en willen ondersteunen met wat extra middelen”, aldus Griet, die ook stress- en burn-out coach is.


Vaste waarde
Vanaf dit jaar zet ook Wies Jaspers van event & marketing agency Count Me In zijn schouders mee onder het evenement. “De eerste editie van de Marathon 4 Hope was al meteen een schot in de roos. We helpen graag waar we kunnen met onze ervaring op het vlak van events. Ik denk dat we met dit team een prachtig evenement kunnen neerzetten dat een vaste waarde wordt de komende jaren in Wuustwezel.


Alle info en tickets: www.marathon4hope.be – info@marathon4hope.be

©Marathon4hope

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *