Dag van de pad – paddenoverzetactie

BRASSCHAAT – Tijdens de tocht die amfibieën van de plaats van hun winterslaap naar hun geboortepoel maken, moeten ze vaak een straat of weg oversteken. Zo lopen padden en kikkers een groot risico om overreden te worden. Natuurpunt helpt hen veilig de overkant te bereiken.

De overzetactie gaat traditioneel van start met de Dag van de Pad in Brasschaat. Dan worden er geleidingselementen geplaatst op de Miksebaan. Op dat moment kan je bij de oudgedienden terecht voor informatie over amfibieën, over de trek en de overzetactie zelf. Deze werkdag is momenteel voorzien voor 4 februari, maar afhankelijk van de weersomstandigheden kan de werkdag worden uitgesteld.

Indien je graag langskomt op de Dag van de Pad, geef dan een seintje aan johan.neegers@skynet.be.

De overzetactie loopt tot eind maart, indien de weersomstandigheden het toelaten – elke avond vanaf 20 u, Dat is wanneer het rond die tijd nog 8°C of warmer is en bij voorkeur windstil en vochtig.

Ook jij kan meehelpen. Bij goed ‘paddenweer’ organiseren we van 20 tot 23 u overzetacties in Kapellen, Brasschaat en Brecht. Informeer bij de contactpersonen of de paddenoverzet doorgaat op de avond dat je wil gaan helpen:  Kapellen: ria.verduyckt@skynet.be – Brasschaat: geertsteel@hotmail.com – Brecht: peterblock1@hotmail.com

Voor gezinnen met kleinere kinderen – kleuters of lagere-schoolleeftijd – organiseren we opnieuw overzetacties in Brasschaat op zaterdag- of zondagochtend.

Inschrijven kan via mail aan geertsteel@hotmail.com

©NatuurpuntAntwerpen

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *