Mandaat korpschef Barbara Cloet van lokale politiezone Brasschaat verlengd

BRASSCHAAT Het mandaat van korpschef Barbara Cloet van de lokale politiezone Brasschaat, is met vijf jaar verlengd. “Dat gebeurde na een positieve evaluatie door alle adviesorganen”, zegt waarnemend burgemeester Philip Cools (N-VA).

“We zijn blij met de verlenging van het mandaat,” geeft Philip Cools aan. “De korpschef vervult haar functie op een professionele, integere manier. We hebben een betrokken, dienende leider nodig binnen onze politiezone die de nodige expertise heeft om toekomstige veiligheidsproblematieken deskundig aan te pakken. En dit is exact wat Barbara Cloet kan bieden aan de gemeente Brasschaat en haar inwoners.”

Wie is Barbara Cloet?
Barbara Cloet studeerde criminologie en startte in 2003 bij de politie. Tijdens haar carrière oefende ze zeer verscheiden functies uit: bij de federale spoorwegpolitie in Brussel en politiezone Vilvoorde-Machelen. In 2019 maakte ze als korpschef de overstap van politiezone Noorderkempen naar Brasschaat.

Omdat ze het politielandschap door en door kent, kunnen de Brasschaatse burgers erop rekenen dat ze haar job vakkundig uitoefent. De lokale Brasschaatse politie telt 94 medewerkers: 20 burgers en 74 politiemensen.

Uitdaging
Korpschef Barbara Cloet is tevreden met de verlenging van haar mandaat. Tegelijkertijd ziet ze de uitdagingen die voor haar klaar liggen. “De wereld is steeds complexer en dat brengt voor de politiezone nieuwe uitdagingen met zich mee: toenemende cybercriminaliteit, samenwerking met andere partners in het domein van intrafamiliaal geweld, maar ook innovatie, digitalisering en samenwerkingen met andere politiezones.” “Ik kijk er met veel enthousiasme naar uit om me hiervoor tijdens mijn nieuw mandaat in te zetten”, zegt Cloet. “Samen met onze partners de veiligheid en leefbaarheid in Brasschaat maximaal nastreven, blijft centraal staan.”
“Het aantrekken én behouden van het juiste talent is cruciaal om deze missie te realiseren. Daarom zetten we sterk in op een gezonde korpscultuur en werkomgeving.”

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder