Maarten Gabriels doet het weer!

ZANDVLIET – Op zondag 19 februari kwamen de Jonge Ruiters van Vermaak na Arbeid samen op de Botermarkt om van daar te vertrekken naar de Walenhoek waar koning Mike Ameye werd uitgehaald. 30 ruiters gingen de strijd aan. Helaas voor Stefan Van Dorst begon de dag in mineur, hij kreeg een stamp van het paard op zijn enkel, en diende afgevoerd te worden. Stefan mocht al drie keer de koningskroon opzetten.  “Het zal niet voor dit jaar zijn”, zei Stefan laconiek.

Na de rondgang langs de cafés kon de strijd rond 15 uur beginnen op de Botermarkt. In tegenstelling tot zaterdag, toen om 17.15 uur de koning was gekend, duurde de strijd tot na 19 uur. Yorchen Maes, zorgde ervoor dat iets na 17 uur onder de blote nek kon gereden worden. Het duurde echter nog 2 uur vooraleer de nieuwe koning bij de Jonge Ruiters gekend was.
Na enkele steken in de nek, was het om iets na 19 uur de beurt aan Maarten Gabriels, en als die hem kan ‘schare’ doet hij het! Voor de vijfde maal mag hij de koningskroon bij de Jonge Ruiters dragen. Hij werd koning in 2008, ’11, ’13 en ’15. Hij is ook al 4 maal keizer en misschien kan hij er dit jaar nog een kroon bijdoen tijdens het keizerrijden in Lillo.

Nieuwelingen in Zandvliet waren Kenneth van Ruyssevelt en Michael De Smet.  

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *