Maak u klaar voor Bal-tazaar: feestweekend Chiro Myin


KALMTHOUT –Nu alles weer kan en mag, staat de eerste zaterdag van oktober met rood aangeduid in de agenda van de jeugd van Kalmthout en omstreken. Chiro Myin organiseert op zaterdag 1 oktober hun bekende tentfuif Bal-tazaar.
Ter gelegenheid van de 15de editie van hun feestweekend stelt Chiro Myin hun tenten op aan het Kruisbos 17 in Kalmthout. “Sommigen herkennen deze locatie van de Hoevefeesten. Het is een ideale plek om duizenden jongeren op een veilige manier te laten feesten”, zegt Nina de Koning van Chiro Myin.
Duizenden feestvierders
“Ooit begonnen aan onze lokalen achter de post in Kalmthout-centrum, vond Bal-tazaar vele jaren plaats aan de Heikantstraat. Onze tentfuif trekt steeds rond de 5000 bezoekers en veel groter hoeft het voor ons zeker niet te worden. Ten opzichte van onze vorige locaties zochten we naar een terrein met voldoende ruimte om te feesten en om alles veilig te laten verlopen. Die plaats hebben we nu zeker aan het Kruisbos. Die plek ligt op wandelafstand van de Foxemaatstraat waar we in 2019 de vorige editie deden. Nog steeds centraal in Kalmthout, want van in Kruisbos zie je de kerk van Kalmthout-centrum staan”, lacht Nina.
Twee tenten
“Om gekende redenen mochten we in 2020 en 2021 geen feestweekend doen. Nu zijn we meer klaar dan ooit om er terug in te vliegen. Dat doen we opnieuw met twee tenten. In de grote feesttent staan zaterdagavond 1 oktober in totaal 5 DJ’s op ons podium. Bryan V. trekt het feest op gang. Daarna verwelkomen we Karakals, Prego & Cuzino en Arthur Lewis. DJ Michael Amani sluit af op het hoofdpodium. In de kleinere tent, ook gekend als onze Salitos-stage, geven vier lokale DJ’s het beste van zichzelf: DJ Enni Baks, Steiner, Averixen DJ Sep.
Zoals de bezoekers van Bal-tazaar intussen gewend zijn, openen wij met een happy hour van 21u tot 22u, waarbij je twee drankjes voor de prijs van één krijgt”, geeft Nina nog mee.
Kom met de fiets
“We weten dat de feestvierders uit de wijde omgeving van Kalmthout komen, maar we doen toch graag een oproep om zoveel mogelijk met de fiets te komen. Er is een ruime fietsparking. Uw jas of extra trui voor op de terugweg kan je veilig achterlaten in onze vestiaire. We organiseren een kiss- en ridesysteem waarbij je met de auto van in de Foxemaatstraat in Kalmthout het Kruisbos kan bereiken. Het aankopen van eet- en drankbonnen kan je vooraf online doen of op het terrein betalen via bancontact”, legt Nina uit.

Barbecue voor jong en oud
“Naast de grote tentfuif op zaterdag openen wij ons jaarlijks feestweekend op vrijdag 30 september met een grote barbecue. Jong en oud zijn
welkom om aan democratische prijzen lekkere vleesjes te komen smullen. Voor jeugdbewegingen voorzien we een speciaal tarief. Die barbecue is voor ons de ideale opwarmer voor zaterdag. Na veertien edities weten we wel hoe het er aan toe gaat, maar de eerste keer op een nieuwe locatie maakt het toch weer een beetje spannend”, besluit Nina de Koning van Chiro Myin. Meer info: https://bal-tazaar.be
(Tekst: Stijn By Me, foto: Jelle Jansegers Photography)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *