Maak kennis met de Velt samentuin ‘De Moerbei’

KALMTHOUT – In de Vogelenzangstraat bevindt zich de samentuin ‘De Moerbei’. Hier wordt op een strikt ecologische wijze gewerkt. Per drie personen wijst men 6 bedden toe. Met veel zorg voor de planten doet men aan wisselteelt, zodat de grond niet uitgeput geraakt. Kruiden en bloemen zorgen ervoor dat bijtjes en insecten hun weg vinden naar bestuiving.

Dinsdagnamiddag van 13u30 tot 16u30 en de eerste zaterdag van de maand, van 9u30 tot 12u is men aan het werk in de samentuin. Een tiental tuiniers wisselen er het werk af met een gezellige babbel met een drankje en een gebakje. Samenwerking staat voorop.

Het werken in de samentuin zorgt voor een zalige ontspanning, die geest en lichaam tot rust brengen. De handen zijn niet meer wit maar hebben de kleur van de aarde gekregen. Handen die straks de gezonde groenten op de tafel brengen.
De opbrengst van een bed gaat naar de drie medewerkers. Zij hebben op die manier in elk seizoen gezonde, ecologisch geteelde gewassen.

De werking is heel toegankelijk. Het lidgeld bedraagt 20 euro per jaar en er wordt een bijdrage gevraagd voor de koffie. De verantwoordelijke van de tuinwerking doet de best geschikte aankopen.
Men ziet nog altijd graag nieuwe deelnemers komen. Voorkennis is niet nodig, enkel een interesse voor ecologie en enthousiasme om samen te tuinieren.
Daarvoor wenden de kandidaten zich tot Katelijne. Email: demoerbei@outlook.be tel: 0456/14.58.80 en https://velt.nu/eetbare-buurt/de-moerbei-kalmthout.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *