Ludentia pakt 6e wisselschaal Ludo Dielis.

Wiselschaal Ludo Dielis


Brasschaat –  Voor de zesde keer werd op 22 en 23 maart dit vrij spel biljarttornooi voor volwassenen met een beperking georganiseerd. Alweer met succes!
Mede-initiatiefnemer Ludo Dielis: ‘Is er iets mooier in het leven dan je belangloos inzetten voor medemensen met een beperking? Ik denk het niet. Eerlijk, ik word er happy van! De 9-voudige wereldkampioen biljarten straalt zijn vreugde uit. De 43 deelnemers aan dit populair tornooi ontvingen één voor één een mooi beker-aandenken.
De grote wisselschaal Ludo Dielis gaat naar Ludentia, een vrijetijdscentrum voor volwassenen en jongeren met of zonder beperking, gelegen aan De Mortel te Brasschaat. Supergelukkig schitteren ze. En Dielis is er vriend aan huis!
De biljarters kwamen uit verschillende organisaties. De Vluchtheuvel (Stabroek), Albe uit Hoogboom, De Wingerd( Westmalle),  De Steiger (Antwerpen),  Zwart Goor uit Merksplas en Sterrenhuis Brasschaat, aangevuld met enkele individuele deelnemers.
De spanning steeg omstreeks half 3 op zondag toen de troosting werd betwist voor plaatsen 3 en 4, onmiddellijk gevolgd door de finale. Scheidsrechter was Bart Van Den Bulck uit Ekeren.
Die finale: Theo Dictus, 53 jaar, omzeggens de ouderdomsdeken van het tornooi, woont in Albe-Hoogboom, oog in oog tegen Yves Verbeeck, 35 jaar, opkomend voor Ludentia. En of die spanning steeg: een sportief biljartgebeuren, ondersteund door fameus applaus langs alle kanten van de biljarttafel.
Yves Verbeeck, bijgenaamd de cobra, won glansrijk. Theo Dictus, toch de beste speler van het tornooi, moest het zeer sportief afleggen. Deze ‘Vlaamsche Reus (Theo is fier op zijn bijnaam) kreeg eveneens een daverend applaus toegemeten.
Het Brasschaats schepencollege was zeer ruim aanwezig en deelde de prijzen uit. In de polyvalente zaal van Rotonde, campus Sterrenhuis, Augustijnslei te Brasschaat vonden wij 43 biljartkampioenen. Iedereen superblij!         erjee.
Fotoverslag: Luc Rampart

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *