BASF start met viering 50 jaar in Antwerpen

Soms wordt er bij BASF wel eens gefakkeld. De polderbewoners spreken dan van "de vlam der liefde"
Soms wordt er bij BASF wel eens gefakkeld. De polderbewoners spreken dan van “de vlam der liefde”

Iets meer dan 50 jaar geleden was BASF op zoek naar een geschikte vestgiging om een grote chemische site te ontwikkelen aan de Noordzee. Uiteindelijk werd de stad Antwerpen gekozen. Het werd het Noorden van de haven meer bepaald de ondergespoten polder van Zandvliet.
BASF kon zijn gronden in eigendom verwerven, er was de versnelde ontsluiting van de Noorderhaven door de bouw van de Zandvlietsluis, het insteekdok en het Schelde-Rijnkanaal. En er waren vele technisch geschoolde mensen beschikbaar, de loonkosten waren competitief en er heerste een stabiel sociaal klimaat.
Een mooi verhaal
Gedelegeerd bestuurder Wouter De Geest: “50 jaar geleden begon BASF aan een prachtig verhaal in Antwerpen. Reeds een halve eeuw hebben we hier gewerkt met de meest kostbare elementen (precious elements) en hen omgevormd tot innovatieve producten en onze klanten hiermee in staat gesteld nog beter tegemoet te komen aan de huidige vraag en uitdagingen van morgen. Dit was enkel mogelijk dankzij de essentiële bijdragen van vele medewerkers, sociale partners, klanten, onderwijspartners, overheidsinstellingen en sympathisanten. Dankzij al deze partners zijn we kunnen uitgroeien tot wat we vandaag zijn en schrijven we nog altijd nieuwe hoofdstukken aan ons verhaal.”
Verdere vieringen
Maandag 24 maart heeft BASF Antwerpen zijn jubileumjaar afgetrapt met een academische zitting op het stadhuis van Antwerpen en een netwerkevent in het Hilton. De dagen nadien organiseert BASF Antwerpen een research forum’ voor wetenschappers. In de loop van het jaar volgen nog een familiedag voor de medewerkers en hun gezin, een gepensioneerdenfeest, enkele feestmomenten, een feestelijke zitting van de burenraad. In mei 2015 volgt er een opendeurdag voor de buurtbewoners en het grote publiek. (sdl)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *