Luc Van Dijck volgt Rik Bossuyt op als voorzitter van Ekeren Winkeldorp

Voorzitter Luc Van Dijck met Karolien Verstaeten (rechts) en Dayna Van Meel.

EKEREN – Luc Van Dijck (59) van Van Dijck Elektro in de Kloosterstraat is de nieuwe voorzitter van Ekeren Winkeldorp (EWD). Hij volgt banketbakker Rik Bossuyt op die meer dan 20 jaar de handelaarsvereniging leidde. Van Dijck krijgt assistentie van Dayna Van Meel, als secretaris en Karolien Verstraeten als penningmeester.

“Rik Bossuyt vroeg mij al twee jaar geleden om hem op te volgen. Ik ben uiteindelijk over stag gegaan, maar met een duidelijke boodschap: ik doe dat niet alleen”, zegt Luc. Dayna Van Meel (27) van Standaard Boekhandel in de Dorpsstraat en Karolien Verstraeten (47) van de naaiwinkel Het Knopje in de Kloosterstraat zetten hun schouders onder het nieuwe bestuur.

Er wacht het nieuwe bestuur een hele uitdaging. “We moeten het ledenaantal van 50 dringend opvijzelen. Maar dat vraagt inzet van zowel onze winkeliersvereniging, het districtsbestuur als de stad”, zegt Luc. Luc heeft er alle vertrouwen in. Marc Elseviers (N-VA), districtsschepen voor lokale economie reageert al positief. “We hebben opnieuw een aanspreekpunt met mensen boordevol ideeën.” Terzijde wijst de schepen op de voortreffelijk samenwerking in het verleden met Bossuyt.

Assortiment
De leegstand in de Dorpsstraat en de Kloosterstraat baart Luc Van Dijck zorgen. Dayna Van Meel heeft alvast enkele grote ketens aangeschreven om zich in Ekeren te vestigen. Ketens trekken volk aan en dat komt ook ten goede aan de zelfstandige winkeliers. “In Ekeren is Kruidvat en Zeeman al actief.” Ook niet te onderschatten zijn de supermarkten in of even buiten de dorpskern. “De doe-het-zelfzaak Selfmade achter Delhaize in de Kloosterstraat stopt er mee. Ik hoop Action te overtuigen de lege ruimte in te vullen. We missen in het assortiment nog een schoen- en kledingszaak, eventueel een viswinkel.”

Het nieuwe bestuur koestert plannen om de Dorpsdag op de eerste zondag van juni opnieuw los te koppelen van de Bierpruverfeesten. Sinds vorig jaar worden beide evenementen samen georganiseerd en dat levert niet het verhoopte succes. Er moet gesleuteld worden aan de Dorpsdag. Te luide muziek zorgt soms voor overlast bij omliggende standhouders die dan minder duidelijk kunnen communiceren met hun klanten. Er worden plannen gesmeed voor de Dag van de Klant in oktober en de eindejaarsactie. Alle ideeën zijn welkom. Waarom geen food festival, een mogelijke mini uitgave van Antwerpen Proeft? Dayna klopt daarvoor aan bij de restauranthouders in het dorp.  mw

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *