Lovende woorden voor concert Labore et Constantia


Op zaterdag 25 juni speelde het Koninklijk Harmonieorkest Labore et Constantia van Ekeren en uniek concert in de Blauwe Zaal van deSingel te Antwerpen. Ter gelegenheid van dit concert nodigde zij de in de blaasmuziekwereld wereldberoemde Oostenrijkse componist Otto M. Schwarz uit om het orkest te dirigeren.

Deze in 1967 in Neunkirchen, Oostenrijk geboren componist heeft bijna 2500 titels op zijn palmares en zijn cd’s worden gedistribueerd en  gespeeld in meer dan 80 landen. In 2003 waren dit er meer dan 1,7 miljoen. Momenteel componeert hij vooral muziek voor commercials, films en voor Radio & Tv-zenders. Bekende bands zoals “De Johan Willem Friso Militaire Kapel” (Nederland), “Symphonic Winds ‘(Italië), “De Band van de Belgische Marine” (België), de “LBO Baden-Wuerttemberg “(Duitsland), Brighouse & Rastrick Band (Groot- Groot-Brittannië), Soli Brass (Nederland) en nog veel meer hebben werk van Otto M. Schwarz opgenomen. De muziek van deze veelzijdige muzikant wordt voornamelijk gekenmerkt door de herkenbaarheid en de inleving in het onderwerp dat wordt weergegeven en kan een heel ruim publiek bekoren.

Het concert zelf begon met de creatie van het werk Moretus, gecomponeerd door Bart Picquer ter gelegenheid van het 185-jarig bestaan van Labore et Constantia en werd gedirigeerd door huisdirigent Bart Vercammen. Hierna nam de maestro, Otto M. Schwarz, zelf de dirigeerstok ter hand om het orkest door een selectie van zijn rijke oeuvre te leiden. Nadat het laatste werk gespeeld was volgde er een minutenlange staande ovatie, zodat een bisnummer niet meer kon ontbreken.

Zowel het publiek als de componist, die voor de eerste maal in België was, waren uitermate lovend over dit concert. Voor Labore et Constantia, vorig jaar nog gepromoveerd naar de ereafdeling van het Provinciaal orkesttornooi, was dit een duidelijke bevestiging van hun muzikale kunnen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *