Q8 plant benzinestation in centrum Stabroek

STABROEK –  Q8 plant aan het Laageind 14-16 een benzinestation. Dat komt dan recht tegenover de vroegere conservenfabriek Picolo, waar druk wordt gewerkt om er een winkelcentrum en kmo-zone van te maken.
“Enkele weken geleden kwam Q8 al informeren naar de mogelijkheid om daar een tankstation neer te zetten. We lieten verstaan dat het gemeentebestuur niet gediend is met een mogelijke inplanting van een benzinestation op die plaats”, laat Stabroeks burgemeester Alida De Bie (CD&V) weten. Q8 wil er een van zijn kleinere tankstations neerzetten en rekent op een driehonderd tankbeurten per dag.
Op de plaats waar het tankstation wordt gepland, staat nu een pand te verkommeren. Het wordt stelselmatig onder handen genomen door vandalen. Ruiten sneuvelen en de inboedel is grotendeels kort en klein geslagen. Langzaam maar zeker verandert het pand in een gevaarlijke sluikstortplaats. Een halfvolle fles butaangas staat onbeschermd in de bouwval. Alhoewel de gemeente al is verwittigd, heeft de eigenaar nog geen afscheidingshekkens geplaatst om de toegang tot de bouwval te verhinderen. Hoe het ook zij, de buurt is tegen de komst van een tankstation en vreest dat hierdoor de dreigende verkeerschaos in het centrum van de gemeente nog zal toenemen. Om het buurtstandpunt duidelijk te maken, worden acties gepland

Er wordt een informatieve vergadering georganiseerd op donderdag 14 juli 2011 om 20u op het gemeentehuis, Dorpsstraat 99, 2940 Stabroek.


DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *