Louwke Poep 2.0 uitgesteld

werk van Maria Peeters

KAPELLEN – Op 8 mei 2020, 75 jaar na het beëindigen van WOII zou de kunstengroep Kappa een tentoonstelling houden in Expog Kapellen. 30 kunstenaars hadden zich met diverse technieken toegelegd op wat het thema ‘Oorlog’ voor hen betekende én het symbool ‘Louwke Poep’, de treurende moeder van Kapellen.
En toch, vanuit onbekende hoek kwam de onzichtbare vijand alsof ‘nooit meer oorlog’ niet was gehoord, nooit was gezegd. Alsof het aanvallende leger een kapmantel droeg die hen onzichtbaar maakte en jan en alleman zonder onderscheid overviel en neersabelde. Vrouwen, mannen, kinderen en ouderen vielen onder hun meedogenloze wapens. Longen, stemmen, lichamen, kracht en sterkte verloren de strijd tegen deze nietsontziende vijand.
Het gevecht gaat onvermoeid door, mensen worden opgesloten, scholen potdicht, kerken verzegeld, musea en tentoonstellingen verboden. En zo lang deze oorlog duurt, kunnen ook de Kappakunstenaars hun werken niet tentoonstellen.
Wacht maar: ook deze gruwelijke aanval zal eens voorbij zijn en dan komen ze stralend uit hun schuilplaatsen tevoorschijn om de wereld te onthullen wat macht en onmacht, verdriet en troost, kracht en hoop voor hen betekenen.
Wij wachten ongeduldig in ons kot.

Virtueel
Je kan al proeven van enkele kunstwerken van Louwke Poep. Gewoon even surfen naar https://kappakunstplatform.be/louwke-poep-virtueel/
Doen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *