Lokale politie Brasschaat voert controle uit samen met De Lijn

BRASSCHAAT – Dinsdagochtend,18 oktober 2022, organiseerde de lokale politie Brasschaat opnieuw een actie op de bussen van De Lijn. De actie was specifiek gericht op de schoolgaande jeugd en het bezit en gebruik van drugs en de daarmee gepaarde overlast.


De lokale politie sloeg hiervoor de handen in elkaar met het parket en De Lijn. Tijdens de actie werden alle passagiers verzocht om af te stappen. Vervolgens werden ze gecontroleerd door een passieve drugshond, die zonder te blaffen aangeeft een spoor van drugs op te pikken. Tijdens de controle gaf de politie duiding over de reden van haar actie. De Lijn controleerde of iedereen een geldig vervoersbewijs had.
Na controle vervolgden de bussen hun route. De scholen in de omgeving werden die ochtend geïnformeerd over de actie. Ook kregen de ouders via de scholen een brief over het opzet van de actie.
In totaal werden 370 personen werden gecontroleerd. Bij 15 personen reageerde de drugshond. Slechts één meerderjarige persoon had werkelijk cannabis bij zich. De Lijn stelde 70 processen-verbaal op voor het ontbreken van of een ongeldig vervoers-bewijs. De aanpak van drugs en de overlast die hiermee gepaard gaat, is één van de prioriteiten van de Brasschaatse politie.
Deze controleactie maakt deel uit van een actieplan, waarin de drugproblematiek samen met een aantal partners wordt aangepakt. Deze aanpak is zeer breed en omvat zowel een preventief, sensibiliserend als een reactief luik.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *