Lokale landbouwers stellen opnieuw Polderbox samen voor ‘Week van Korte Keten’

POLDER – Enkele lokale landbouwers nemen opnieuw deel aan de Week van de Korte Keten en hebben samen een Polderbox samengesteld. Dat is een soort HelloFresh-box, met lokale producten om een maaltijd samen te stellen. Daarmee willen de landbouwers hun eigen producten onder de aandacht brengen.

Op 18 mei start opnieuw de Week van de Korte Keten. In Stabroek, Kapellen en Ekeren doen verschillende handelaars mee met een spaaractie van de provincie Antwerpen. “Tot en met 30 juni kunnen klanten bij een aankoop een sticker krijgen. Bij 3 stickers (minstens 2 verschillende kleuren) is hun kaart vol”, zegt Leen Brouwers van hoeveslagerij Gabriëls.

Die volle kaart kunnen ze bij de lokale handelaars afgeven. “Ze krijgen sowieso een houten lepel van ons cadeau en maken kans op een geschenk van de provincie.” Hoevewinkel Ter Schriek, Bresseleers, hoevezuivel De Schutter, ’t Klepperke, hoeveslagerij Gabriëls en Den Boerenzuivel doen mee aan de actie.

Polderbox

Zoals vorig jaar hebben de lokale landbouwers ook zelf een initiatief opgezet: de Polderbox. “Daarmee zetten we een aantal producten in de kijker”, vertelt Kristel Gommers van ’t Klepperke. “Het is zoals een HelloFresh-box, maar dan met lokale producten en een recept om een wrap te maken.” Een Polderbox kost 20 euro en kan je op 28 mei afhalen bij ’t Klepperke, hoeveslagerij Gabriëls en hoevezuivel De Schutter.

De Polderbox vorig jaar was een succes. “Daarmee laten wij nog eens zien welke lokale producten wij hier zelf leveren en wat je daar allemaal mee kan maken.” Ook voor hoevezuivel De Schutter is de Polderbox een topinitiatief. “Ze leren de boer beter kennen en welke producten we maken. Dat is heel belangrijk”, aldus Sarah De Schutter. 

De producten komen van ’t Klepperke, hoevezuivel De Schutter, hoeveslagerij Gabriëls, Bresseleers, Cerstiaens, Herba IQF, Den Boerenzuivel en Hoevewinkel Ter Schriek.

Joppe De Hert

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *