Stay Events bestaat dit jaar 25 jaar en dat wordt stevig gevierd

Het team van Stay Events

STABROEK – Stay Events bestaat 25 jaar en dit willen zij niet zomaar laten voorbijgaan. Stay Events vzw werd opgericht met een duidelijke visie, mensen laten samen  komen op een plek waar ze zich kunnen vermaken. Sinds de oprichting in 1999 heeft de vereniging zich gevestigd als een integraal onderdeel van het sociale leven van Stabroek. 

‘Ik organiseerde vroeger met een aantal vrienden, eind jaren negentig, Stay Blues,’ weet Pierre Bels. ‘Veel bluesoptredens voor een beperkt publiek, ik was toen schepen van cultuur. Toen de middenstand de organisatie van de Dorpsdag voor bekeken hield sprong ik in de bres en richtte daarvoor Stay Events op”.
Het bestuur bestaat momenteel uit Isabella Wouters, Marijke Van Dessel, Pierre Bels en Erik Valencyns. “ We kunnen nu rekenen op een mooie en vaste ploeg van een 25-tal vrijwillige medewerkers” zegt Marijke. In 2022 mocht Stay Events de cultuurprijs van de gemeente Stabroek in ontvangst nemen. .

De vereniging heeft al heel wat watertjes en organisaties doorzwommen maar is sterker dan ooit. Stay Events is de bezieler van optredens van tal van artiesten, maar ook al 11 jaar de inrichter van de Mediaquiz.  Zeven jaar lang organiseerden zij de kerstmarkt en zijn ze de mede-organisator van de kerstboomverbranding. Vergeten wij vooral niet de Dorpsdag die zij van de jaarmarkt van 105 meter verheven hebben tot een markt van maar liefst 1200 meter.

Familiefestival
“Naast ons gekende programma, dat al mooi en gevarieerd is, heeft het team van Stay Events de koppen bijeen gestoken om een nieuw evenement te organiseren. En dat willen wij graag aan jullie bekend maken. Om de Stabroekse bevolking te bedanken om de voorbije 25 jaren naar onze evenementen te komen, houden we een gratis familiefestival op zaterdag 31 augustus 2024”, zegt het bestuur.

De feestelijkheden starten rond 14 uur met kinderanimatie. Er zijn springkastelen, een meet & greet met Bluey, Bing (Sula) Paw Patrol … Er zijn grimeurs en een ballonartiest. Om 16 uur is er kinderdisco waar ook de ouders met een big smile meekijken en zelfs kunnen meedansen. Om 18 uur komt de bekende Ketnetband.  Puur amusement voor de iets grotere jeugd. Gloria, Maureen, Gio, Maarten, Lotte en Jasper vormen samen de Ketnetband. Drie van deze helden zullen een spetterend optreden geven.

Onze enige Belgische winnares van het songfestival, Sandra Kim, komt met haar live band ambiance nummers brengen vanaf 19u45.


We sluiten het gratis gebeuren af met DJ Sven Ornelis – vanaf 21u15. Sven Ornelis draait vooral ambiancemuziek waarmee hij iedereen aan het dansen krijgt.

Wie er een hongertje van heeft gekregen, kan zich tegoed doen aan het frietkraam of het pastakraam, hamburgers of vegetarisch eten en afsluiten met een ijsje.

Het familiefestival gaat door in de voortuin van het gemeentehuis van Stabroek op 31 augustus 2024 en de inkom is uiteraard gratis.DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *