Literair Weekend in Kerk Attenhoven

HOEVENEN – Op 13, 14 en 15 oktober heeft het Literair weekend plaats in de in de kerk van Attenhoven te Hoevenen.

Op vrijdag 13 oktober staat de auteurslezing van Hilde Van Mieghem haar dubuutroman: ‘De drie duifkes’ op het programma. Aanvang: 20 uur.
Hilde Van Mieghem, de internationaal gelauwerde regisseur en actrice, werkte jarenlang in stilte aan haar debuutroman. In juni 2022 verscheen ‘De drie duifkes’ bij De Arbeiderspers.
Tijdens deze auteurslezing, de opener van het Stabroeks Literair Weekend 2023, geeft geboren verteller Hilde Van Mieghem een inkijk in haar prachtige boek. Met haar debuutroman blaast Hilde Van Mieghem nieuw leven in de vertellerstraditie van Louis Paul Boon en Hugo Claus, de man die haar als aanstormend talent van de toneelschool haalde voor haar eerste grote rol.
Op voorhand reserveren is verplicht door te mailen naar reservaties@stabroek.be. Basisprijs 8 euro, UiTPAS-kansentarief 1 euro.


Boekenverkoop bib
Op zaterdag 14 en zondag 15 oktober gaat de jaarlijkse Boekenverkoop van bibliotheek Stabroek door in Kerk Attenhoven Hoevenen. Je kan telkens tussen 10u en 17u langskomen en alle afgevoerde bibmaterialen kopen aan een klein prijsje: 1 euro per stuk of 5 euro voor 6 stuks. De opbrengst wordt ook dit jaar integraal geschonken aan een goed doel!

Workshop ‘Visual harvesting & storytelling’
Zaterdag 14 oktober organiseert bib Stabroek om 19u30 in Kerk Attenhoven een creatieve workshop ‘Visual harvesting & storytelling’. Hier leer je om beter en duidelijker te communiceren door je werk, je lesmateriaal of je presentatie te visualiseren met eenvoudige tekeningen. Je hoeft geen aangeboren tekentalent te hebben om hieraan te kunnen deelnemen, de workshop is bedoeld voor iedereen die eens creatief aan de slag wil gaan.
Inschrijven doe je door te mailen naar reservaties@stabroek.be. Tarieven: 8 euro (basistarief), 1,60 euro (UiTPAS-kansentarief).

Poëziewandeling Yannick Dangre
Naar jaarlijkse gewoonte begeleidt de Stabroekse cultuurraad een poëziewandeling tijdens ons Literair Weekend in oktober. Net als in 2022 zal deze wandeling doorgaan in de Hoevense polders, vlakbij Kerk Attenhoven. Bib Stabroek nodigt voor deze editie de Belgische schrijver en dichter Yannick Dangre (1988) uit. Tijdens een gemoedelijke wandeling door de prachtige polders van Hoevenen, zal deze getalenteerde jonge poëet voorlezen en citeren uit eigen werk.
Deze poëziewandeling is gratis, maar op voorhand reserveren is verplicht door te mailen naar reservaties@stabroek.be.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *