Lionsclub Antwerpen Moerland deelt bijna 40.000 euro uit aan goede doelen

De  gelukkigen samen met het bestuur van de Lionsclub.

KALMTHOUT – Lionsclub Antwerpen Moerland organiseerde de voorbije periode succesvolle activiteiten waarvan de opbrengst bijna 40.000 euro bedraagt. De sociale organisaties die in aanmerking kwamen voor de financiële hulp van de Lionsclub, werden in Keienhof in Heide-Kalmthout ontvangen.

Johan Salembier bij de voorstelling van de projecten. Links voorzitter Frank Van Camp.

Na het welkomstwoord van voorzitter Frank Van Camp gaf Johan Salembier, voorzitter van het Sociaal Comité, enige duiding. “Dankzij de inspanningen van de clubleden de voorbije maanden, kan dit jaar een bedrag van 39.670 euro worden uitgekeerd aan sociale werken.” De Lions organiseerde onder meer in Kapellen een kerstmaaltijd voor een 100-tal personen van 60 kansarme gezinnen en onlangs nog bij OLO-Rotonde in Brasschaat een Lentefeest voor andersvaliden en hun begeleiders met een optreden van Sam Gooris.


Johan Salembier (links) en Frank Van Camp.

Volgende goede doelen werden dit jaar weerhouden: Coda Hospice in Gooreind, Moeders voor Moeders in Antwerpen, Meander, zorgboerderij in Kapellen en het werk van de gouverneur van het district 112B. Coda Hospice biedt gespecialiseerde palliatieve zorg aan terminale patiënten en hun familie. Moeder voor Moeders zet zich in voor ouders in nood, vooral alleenstaande moeders met kinderen tot 12 jaar. Meander is een deel van OLO-Ronde en biedt zorg aan jongeren en volwassenen met een matige tot ernstige- en/of motorische beperking.

Regionale projecten
Andere regionale projecten die de Lions steunden zijn: De Schelp in Brecht (OC Clara Fey), een huis en een thuis voor volwassenen met een lichte tot matig mentale beperking. De Tjalk in Ekeren-Rozemaai, biedt buitengewoon secundair onderwijs voor 13 tot 21 jarigen. Lucia vzw is een niet gesubsidieerde organisatie in de provincie Antwerpen die jonge kinderen in schrijnende omstandigheden leven helpt. Nekarea ten slotte organiseert al meer dan 35 jaar een netbalcompetitie voor mensen met een mentale beperking. Verder krijgen Heide Atelier in Heist-op-den-Berg en Sohap, medisch nazicht tijdens de Special Olympics, een cheque toegestuurd.

Lions Antwerpen Moerland steunt ook buitenlandse projecten waaronder Zalom, een feitelijke vereniging die met kleinschalige projecten en ontwikkelingshulp samen met lokale mensen in Kameroen, een betere toekomstperspectief tracht te te realiseren voor de jeugd. Sinds een jaar of vier steunt Lions Wecar4youth waarbij jongeren 12+ in eigen regio kansen krijgen. (mw)

Foto’s mw

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *