Lillo: veel boeken, minder pokémons, oude ambachten en veer naar Doel

Op het terras van 't Pleintje werd zowel gelezen als naar pokémons gezocht
Op het terras van ’t Pleintje werd zowel gelezen als naar pokémons gezocht

[Not a valid template]
In Lillo is zondag de boekenmarkt onder een ruime belangstelling opengegaan. Door een oproep via de website van de overkoepelende organisatie waren er aanvankelijk minder pokémonjagers zodat de opstelling van de boekenstands zonder veel hinder kon verlopen. Zaterdag was het nog voetje voor voetje aanschuiven van de havenpoort tot aan de Havenmarkt. De nacht van zaterdag op zondag waren er nog honderden “jagers” op zoek naar ze magische figuurtjes. Er werd zelfs op de poort van de kerk gebonkt omdat er binnen een speciale Pokémon zou zitten.
Zondag dus was het vrij kalm in het vestingdorp. Er kwamen flink wat boekenliefhebbers opdagen. Die vonden hun gading bij tal van kraampjes, in het kruitmagazijn, de ruilbib en de kerk. De huifkar reed vanaf 10 u.30 geregeld van het dorp naar de molen. Werner Bril, in aangepaste kledij verstrekte de nodige uitleg. Voor en in het Poldermuseum werden zeldzame ambachten getoond zoals bloemen verwerken, kantklossen en weven. Een kunstschilder maakte mooie postkaarten. Het veer begon vanaf 10 uur te varen. De overzet naar Doel, waar de Scheldewijding veel volk lokte, kende veel bijval. (sdl)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder