Hoevense gansrijders vieren 90 jarig bestaan met gevuld programma

hoofdfoto

v.l.n.r. Stef Matthysen en Philippe Fissers met het boek dat ze uitgaven en voorzitter Kris Van den Corput

[Not a valid template]
Vrijdagavond 12 augustus werd het feestweekend ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan van de Hoevense gansrijders op gang getrokken met een quiz. 31 ploegen waren paraat en kregen allerlei vragen over verschillende onderwerpen voorgeschoteld. Twee constanten: in elke rond een vraag over het gansrijden in het algemeen en een vraag over de Hoevense gansrijdersmaatschappij.
Zaterdagavond startte met de voorstelling van een boek. Voor het 75-jarig bestaan van de koninklijke Gansrijdersmaatschappij Hoevenen werd er een boek uitgegeven ‘De Diamanten Gans van het Klonendorp’. Stef Matthysen en Philippe Fissers hebben er nu een vervolg aan geschreven. Ze hebben zich verdiept in de laatste 15 jaar van de geschiedenis en dat gebundeld in een mooie bijlage. Ze vonden veel stof om over te schrijven in de verslagen van vergaderingen en in het archief van het Polderke. Veel avonden brachten Stef en Philippe samen door en hebben veel gelachen met de artikels bij het doorlopen van onze Polderkes. Ze hopen op deze manier dat ze de jeugd wat kunnen bijbrengen en dat de ouderen herinneringen kunnen ophalen. Voorzitter Kris Van den Corput heette iedereen welkom in de feesttent, in de Rijstraat te Hoevenen  en dankte eerst en vooral de familie De Jongh die hun terrein hadden beschikbaar gesteld en was uiteraard trots op het boek dat werd voorgesteld. “Het gansrijden in Hoevenen is nog niet uitgestorven. Op naar de 100 jaar!”, aldus Van den Corput. Na de receptie begon het ‘Kloempenbal’ dat de jeugd in mekaar had gestoken. En zondag 14 augustus is er nog de gezinsdag voor alle sympathisanten. Een goed gevuld weekend.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder