Lillo sjacherdorp haalt 13.000 bezoekers

 


Ergens rond kwart na twee ’s morgens kwam de eerste standhouder in Lillo “sjacherdorp” toe. Hij zou gevolgd worden door 255 anderen. Daar was ook een reusachtig fruitkraam bij dat vlakbij de douane werd opgesteld. En dat gemor opleverde bij de mensen met prularia, brocante, rommel en antiek. Voor het overige verliep alles naar wens, aldus organisator Achilles Van der Donck. Die had veiligheidsmensen ingehuurd die hun nut meer dan bewezen hebben. Hij kreeg ook de hulp van een aantal vrijwilligers die alle een t-shirt van de organisatie aanhadden en spoedig moesten vaststellen dat er geen parkeerplaats meer over was, zelfs niet voor mensen met een beperking.
En dat was dan een ander punt van reclamaties. Er was niet alleen te weinig bereikbare parkeerplaats, maar de verkeerssignalisatie liet te wensen over. Sommigen konden Lillo nauwelijks bereiken, of reden verkeerd en ter plekke waren de aanduidingen naar het dorp moeilijk te vinden. Bovendien reden velen door een verbodsteken een baan in waar tegenliggend verkeer mogelijk was. Het mag een wonder heten dat er geen zware ongevallen zijn gebeurd. Wie is hier verantwoordelijk? De aannemer van de werken die nog altijd niet voltooid zijn? De openbare diensten van het ministerie?
Kind op vier minuten gevonden
Van der Donck schatte het aantal bezoekers op zo’n 13.000. De standhouders waren ten getale van 256 maar twee belden af wegens ziekte en twee konden Lillo niet bereiken en reden verloren.
Een kind van zes jaar van een Nederlands gezin, was verloren gelopen op het Kazerneplein waar het krioelde van het volk. “Op vier minuten hebben wij het kind gevonden”, vertelt Achilles fier. “Dat is dank zij onze veiligheidsmensen en dank zij radio Minerva . Deze laatste sloeg alarm en binnen enkele minuten kon het manneke bij zijn vader afgeleverd worden. “Ons veiligheidsplan heeft enorm goed gewerkt”.
Van Isacker met Corvette
Bij de opmerkelijke dingen die te koop werden aangeboden merkten wij deze keer een koppel reuzenschoenen, een opgezette geit, en dus het fruitkraam waar echt mooie vruchten, exotische en inlandse, werden aangeboden. Opvallend was ook het optreden van de stadstrommelaars die niet alleen op trommels roffelden maar die ook mooie blaasmuziek te gehore brachten.
Zoals aangekondigd was ook de gekende Hoevense autodealer Tonino van Isacker aanwezig. Hij had voor een speciale oldtimer gezorgd. Het was een Corvette, één van de laatste die in de fabriek in Antwerpen gebouwd werden. Verschillende mensen kwamen ons aanklampen met de mededeling dat zij in die tijd bij GM werkten. (SDL)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *