1200 kilometer lange mountainbike rit start aan Leeuw Van Vlaanderen

Polderkliever Lieven Schroyen keuvelend met zijn vader voor aanvang van de ACT-5 tour


Zondagochtend 19 augustus om 8 uur namen 43 renners, op Den Hoek in Zandvliet, de start voor een 1200 kilometer lange mountainbiketocht, met daarin 18.000 hoogtemeters. Tijdens deze tocht doen de renners 5 landen aan (België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland en Nederland) waardoor deze tocht de naam kreeg “ACT5”. Wie deze tocht, want het is op zich eigenlijk geen wedstrijd, wil uitrijden wordt geacht komende zaterdag 25 augustus om 12 uur binnen te zijn.
Plantrekkerij en avontuur
‘Bikepacking’ is de naam van deze nieuwe trend van sporten of noem het reizen. De deelnemers nemen op hun mountainbike alles mee wat ze denken nodig te hebben voor hun tocht. Dat ze zich hierbij tot het strikte minimum voorzien spreekt voor zich. Waar, wanneer en hoe ze overnachten is volledig hun keuze. Sommigen kiezen voor gewoon een zeiltje en slaapzak, anderen dan weer voor een tentje. Maar ook een B&B of hotelletje is toegelaten. Eten en drinken, oplossen van technische problemen en dergelijke, moeten de deelnemers zelf zien op te lossen.
Lieven Schroyen, winnaar editie 2017 terug aan de start
In 2017 nam ‘Polderkliever’ Lieven Schroyen deel aan de eerste editie van de ACT5-tour en werd meteen winnaar en voor hem was dat toen zijn eerste ervaring met bikepacking. Of hij ook dit jaar als eerste terug aan de Leeuw van Vlaanderen zal staan moeten we nog even afwachten.
Wie wil kan de renners volgen met hun GPS-trackers. Surf daarvoor naar www.act5.be (onder de home – knop) waar je de verbinding naar de trackers kan maken.
Internationaal deelnemersveld
De organisatoren, Berendrechtenaar Berten De Canne en Stefan Maertens, zijn terecht fier op hun tweede versie van hun ACT5-tour. Ze verdubbelden hun aantal deelnemers, maar ook werd het veel internationaler Britten, Nederlanders, Spanjaarden, Duitsers allen stonden ze aan de start in Zandvliet.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder