Lieve Calle en Firoozeh Sadeghi stappen uit N-VA en zetelen als onafhankelijk raadslid

KAPELLEN- Lieve Calle en Firoozeh Sadeghi houden het voor bekeken bij N-VA Kapellen en zetelen tot het einde van deze legislatuur als onafhankelijk raadslid in de Kapelse gemeenteraad.

Het zijn stormachtige dagen voor de Kapelse afdeling van N-VA. Twee van de acht raadsleden zien het niet meer zitten met het Kapelse bestuur van N-VA.

“De afgelopen maanden heb ik veel nagedacht over mijn politieke toekomst bij N-VA Kapellen. Het gebrek aan een gemeenschappelijk project, inlevingsvermogen, wederzijds respect en vertrouwen binnen de groep doen mij beslissen N-VA Kapellen te verlaten en mijn mandaat als onafhankelijk raadslid verder te zetten. Uit respect voor mijn kiezers blijf ik zetelen als raadslid”, benadrukt Firoozeh Sadeghi. “Mijn beslissing om op te stappen bij N-VA is niet van vandaag op morgen genomen. Twee jaar geleden liet ik al weten dat het moeilijk was om met dit bestuur samen te werken. Na deze legislatuur stop ik met politiek.” Lieve Calle heeft nog geen beslissing genomen wat betref haar politieke carrière.

Belangrijke gezichten
Dat er plots twee raadsleden N-VA Kapellen vaarwel zeggen, heeft volgens de partijafdeling te maken met de vorming van de lijst richting 13 oktober 2024. “Na lange gesprekken bleek dat de eerste ontwerpen niet in de lijn lagen met hun persoonlijke verwachtingen en ambities”, reageert N-VA Kapellen in een persbericht.

Met het vertrek van de twee raadsleden is N-VA Kapellen opnieuw belangrijke gezichten kwijt. Eerder deze legislatuur stopte stemmenkanon Valerie Van Peel als gemeenteraadslid. Na de verkiezingen van 2024 stapt ze definitief uit de politiek. In september van vorig jaar moest de partij afscheid nemen van voorzitter Peter Vanalme. Hij verhuisde naar Schoten.

67 procent stapt op
Als je het vertrek van deze 4 bekijkt tegen de achtergrond van de vorige gemeenteraadsverkiezingen, kan je alleen vaststellen dat de N-VA met een probleem zit. De partij haalde toen 26,4 procent van de stemmen en dat was goed voor 8 zetels in de gemeenteraad. Een goed resultaat. Maar dat was in de eerste plaats te danken aan Valerie Van Peel. Zij was in haar eentje goed voor 2524 stemmen. Dat is meer dan 53 procent van het totaal. Peter Vanalme 240, Lieve Calle 212 en Sadeghi Firoozeh 211 stemmen. De vier die de partij nu moet missen haalden samen 3187 stemmen of 67 procent van het totaal.

Er wordt nog volop gewerkt aan de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Maar het is nu al beslist dat huidig schepen Luk Devriese de lijst trekt en dat Johan Van Overtveldt de lijstduwer wordt voor N-VA Kapellen. Luk Devriese was in 2018 goed voor 473 voorkeurstemmen. Of Johan Van Overtveldt de schade kan beperken is afwachten. Alhoewel Van Overtveldt een mooi politiek palmares kan voorleggen, heeft hij in Kapellen zeker niet de naambekendheid van Valerie Van Peel. Benieuwd of de partij in Kapellen nog voor verrassende namen kan zorgen.
(erva)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder