‘Lichtpuntjes’ in moeilijke tijden voor Brasschaatse leerlingen

BRASSCHAAT –   Zowat 2.000 zaklampjes en flyers werden de afgelopen dagen uitgedeeld aan heel wat Brasschaatse leerlingen. Hierop zijn info en kanalen die jongeren kunnen aanspreken in deze moeilijke periode vermeld. Het lichtje, een knijpkatje dat ze met eigen krachten kunnen opladen, verwijst naar ‘het einde van de tunnel’. 

Ook in onze gemeente worstelen vele jongeren met het gebrek aan sociale contacten en een ‘normaal’ leven. Het lokaal bestuur weet dat dit moeilijke tijden zijn ook voor jongeren.   De Jeugddienst en dienst Welzijn wil jongeren een hart onder de riem te steken en hen zo nodig de weg wijzen naar mogelijke hulp. Deze actie wil jongeren een ‘lichtje geven in de duisternis’ . Ook via de digitale kanalen werd de boodschap gedeeld  ‘alles komt goed’ om zo zoveel mogelijk jongeren een helpende hand te reiken.   

Op www.brasschaat.be/jeugdhulp staan alle mogelijke vormen van hulp via telefoon, chat, mail, … waar jongeren hun hart kunnen luchten en op zoek kunnen gaan naar ondersteuning.   Bij het begin van de kerstvakantie werd de flyer jeugdhulp + een  verbindingskaartje (een postkaartje om ‘echt’ contact te maken met anderen) opgestuurd naar alle Brasschaatse jongeren tussen 12 en 18 jaar.
De lichtjes werden via de scholen bezorgd aan alle leerlingen van de 2de graad. Van de scholen kregen we alvast positieve reacties : “Onze leerlingen moeten weer afstandsonderwijs volgen en pas na de krokusvakantie zien we hen weer hier. De lichtjes kwamen dan ook op het juiste moment. Het gadget werd enthousiast onthaald maar ook de boodschap deed hen deugd. Vooral dankbaar voor het feit dat aan hen werd gedacht in deze ‘donkere periode’ .”  

Foto © GIB Brasschaat:

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *